Ce este un sterilizator manichiura si cum il folosesti

Un mester in manichiura calificat, stie ca procesul de efectuare a unei manichiuri este unul ce impune responsabilitate si seriozitate, deoarece in joc sunt unghiile si mainile. Si de specialist depind nu doar unghiile frumoase si inrijite, dar si starea de sanatate a clientului, iar aici ma refer nemijlocit la bolile ce pot aparea in urma vizitei la salonul de manichiura. De aceea un sterilizator manichiura trebuie sa fie neaparat obligatoriu in incaperea de lucru a manichiuristei. Orice specialist trebuie sa sterilizeze cu maxima atentie instrumentele si accesoriile de lucru, asta pentru a evita infectarea clientului. Multe saloane sunt dotate cu un sterilizator manichiura care ofera dezinfectarea totala a uneltelor.

Specialistul care neglijeaza sterilizarea uneltelor pentru manichiura, poate provoca, prin inactiunile sale in acest caz, infectarea clientului cu diferite boli, infectii virale sau bacteriene, boli ale pielii si chiar ciuperci. Un sterilizator manichiura distruge toate bacteriile si germenii chiar, impiedicand posibila infectare a clientilor. Chiar daca iti faci manichiura acasa, nu neglija sterilizarea intrumentelor pe care le ai. Sterilizarea la domiciliu este aceeasi ca si intr-un salon. Pentru conditiile casnice poti sa iti alegi un sterilizator manichiura foarte practit, care sa se incadreze decorului si care sa nu iti ocupe mult spatiu. Efectueaza sterilizarea dupa fiecare utilizare, prelucreaza atent lamele si suprafetele exterioare cu alcool etilic si cloramida. Foloseste pentru aceasta procedura tifon sau servetele sterile. Nu este suficienta, insa, doar aceasta procedura, ci ar fi mult mai sigur daca dupa cele enumerate mai sus, le-ai introduce intr-un sterilizator manichiura.

Inainte de a folosit un sterilizator manichiura intr-un salon, dezinfecteaza toate uneltele cu care lucrezi pentru a distruge agentii patogeni de pe suprafata lor. Aceasta este o procedura presterilizanta, care presupune indepartarea depunerilor grase si a tuturor reziduurilor. Dupa ce ai parcurs aceste etape, urmeaza sterilizarea propriu zisa, care are loc intr-un sterilizator manichiura, prin distrugerea microorganismelor aflate atat la suprafata, cat si in interiorul produseor. Nu uita, ca inainte de a incepe aceste procedee, trebuie sa folosesti un dezinfectant special pentru maini. Acesta il poti gasi la orice farmacie si este de o gama foarte variata. Alegerea iti apartine doar tie.

In saloanele profesionale, presterilizarea instrumentelor are loc prin scufundarea lor in solutii speciale, apoi sunt spalate cu apa curata, uscate bine si tocmai apoi sunt introduse intr-un sterilizator manichiura. Fiecare specialist are propria metoda de lucru, de aceea se lucreaza cu diferite tipuri de sterilizatoare. Cineva prefera un sterilizator manichiura cu quartz, iar altcineva cu raze UV, sau oricare altul. Toate sunt eficiente in sterilizare, depinde doar de deprinderea ta si brandul cu care preferi sa lucrezi.

O dezinfectie si sterilizare completa a instrumentelor necesare lucrului dureaza in mediu doua ore, de aceea un specialist calificat dispune de mai multe seturi de manichiura, plus toate materialele auxiliare acestora. Aceasta inseamna ca in salon trebuie sa existe cel putin un sterilizator manichiura, mai ales daca valul de clienti este mare.

Este simplu sa faci o achizitie in zilele noastre, cand exista alegere atat in mediul virtual, cat si in magazinele specializate, iar in pachet vei primi si o instructiune, dar si garantie pentru fiecare sterilizator manichiura procurat.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes