Carti pentru copii care fac cititul mult mai placut

Da, cititul este o activitate placuta! Si ar trebui sa ii incurajam pe cei mici sa nu evite cartile. Chiar daca, la varste fragede li se vor citi sau vor citi carti pentru copii cu ilustratii si texte usoare, acesta este un inceput promitator spre ceva ce se poate transforma intr-o activitate frumoasa si o pasiune ce poate persista o viata intreaga. Cititul este indicat chiar si pentru un bebelus. Mama sau tatal ar trebui sa ii citeasca frecvent povesti care sa il linisteasca atunci cand este agitat, de exemplu.

Sa nu iti inchipui ca cei foarte mici nu sunt receptivi. Cititul constant ii va ajuta sa se dezvolte mult mai usor fata de copiii carora nu li se citeste. De exemplu, daca citesticarti copii unui bebelus de 6 luni, sa stii ca acesta deja poate sa asculte, chiar sa inteleaga semnificatia anumitor cuvinte. Copilul, de la cele mai fragede varste, intelege diferenta intre un dialog si o naratiune. Lectura de la o varsta precoce este incurajata de specialisti pentru ca ii ajuta pe copii sa isi dezvolte capacitatile emotive si relationale.

Poti gasi la universencilopedic.ro carti deosebite precumedituri pentru copii internationale, apreciate in toata lumea. Una dintre ele este Usborne. Aceasta este o editura din Regatul Unit, care publica, de peste 40 de ani, cele mai frumoase carti pentru copii. Editura a pornit ca o afacere de familie, fiind fondata de catre Peter Usborne. La ora actuala, Usborne este cea mai mare editura independenta din Regat. Cartile acestei edituri, promovate de universenciclopedic.ro, sunt dedicate copiilor de toate varstele. Se adreseaza atat celor foarte mici, cat si copiilor mai mari, fiind disponibile inclusiv carti pentru bebelusi. Cartile Usborne de la universenciclopedic.ro ii ajuta pe copii sa isi dezvolte inclusiv abilitatile cognitive. De aceea, cu cat le trezim mai repede interesul pentru lectura, cu atat este mai bine. Mai mult, aceasta activitate are rolul si de a intari relatia dintre copil si adult. Copilul va percepe lectura ca pe un gest de iubire din partea parintelui. Daca se va repeta momentul acestei activtati, zilnic, la o ora fixa, pentru cel mic, cititul va deveni un ritual important, un moment special.

De aceea, cititul nu este numai o activitate placuta, ci si una importanta pe care universenciclopedic.ro o sustine!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes