Tipurile de criptomonede si platforma bitmahavi.com
Exista mai multe platforme de tranzactionare care ofera posibilitatea de a investi in criptomonede, recurgand in mod obisnuit la CFD-uri, contracte care fac mult mai usoara investitia. Noi iti recomandam platforma bitmahavi.com, o platforma unica in Romania. Domeniul Cryptocurrency nu cunoaste limite, motiv pentru care platforma ofera utilizatorilor o gama completa de tranzactii, reflectand preturi de schimb in timp real si alte date relevante, precum si instrumente de trading atat pentru incepatori cat si pentru avansati. Veti avea suport complet al functiilor de schimb, cu o gama larga de posibilitati analitice, cu suport pentru diferite tipuri de comenzi, listari online, grafice interactive si indicatori tehnici, semnale de tranzactionare si automatatizarea de tranzactii PNC (Pause No Credit).
Platforma Bitmahavi este acreditata si prezinta unui numar echitabil de criptomonede pentru tranzactionare: Bitcoin, Etherum si Litecoin. Veti gasi usurinta in utilizare. Sa stiti nu este nevoie de platforme prea complexe pentru a investi in criptomonede. Pe platforma exista un cont ce va va permite sa aflati fundamentele platformei pe care ati ales-o si, mai presus de toate, sa va testati strategiile fara a risca capitalul. Printre cele mai interesante oportunitati oferite de Bitmahavi veti gasi, de asemenea, oportunitatea de a efectua tranzactii sociale, adica receptionarea de semnale, indicii de investitii si chiar copierea strategiilor celui mai bun comerciant al platformei. De asemenea, platforma ofera cele mai performante ATM-uri din Romania dedicate monedelor virtuale, care pun la dispozitie optiunea de a cumpara si a vinde monede virtuale sigur si rapid.
Trebuie sa stiti ca exista mai multe tipuri de criptomonede. Putem diviza criptomonedele in 3 generatii, pornind de la cea care a deschis campul (Bitcoin) si trecand la cele care ofera caracteristici suplimentare.
Criptomonedele de prima generatie
Blockchain-ul ca tehnologie este de fapt separat de simplul schimb de valori intre utilizatori, este pur si simplu un sistem de scriere, asa cum am vazut inainte, o tranzactie pe un bloc, cu o verificare pe scara larga si descentralizata. Sistemul a fost folosit in principiu numai pentru miscarea „criptocurrency”, asa cum face Bitcoin. Cu toate acestea, criptomonedele de prima generatie au intampinat probleme importante, mai ales in configuratia asumata de BTC. Blocurile devin mai dificile cu timpul, ceea ce inseamna ca exista intotdeauna o nevoie mai mare de resurse pentru validarea tranzactiilor. Acest lucru, impreuna cu cresterea imensa a tranzactiilor, a facut Bitcoin practic inutilizabil pentru tranzactiile mici, ci utilizabil pentru tranzactii mari. Fiecare moneda are o istorie proprie care poate fi reconstituita, deoarece tranzactiile indica exact cui. ce si cati bani sunt transferati.
Bitcoin utilizeaza o retea uriasa si o multime de putere de calcul doar pentru a genera bani si pentru a-i schimba; acelasi sistem, cu acelasi consum, ar putea indeplini sarcini mult mai complexe. In ciuda acestor probleme, Bitcoin continua sa domine scena de referinta pentru criptomonede pe scara larga. Si este totusi cea care are cea mai mare valoare pe piete.
Criptomonedele de a doua generatie
In cadrul criptomonedelor de a doua generatie gasim Ethereum. Vestea importanta pe care compania Ethereum o ofera in comparatie cu Bitcoin si comparativ cu cripto-lichidarile de prima generatie este implementarea contractelor inteligente. Pentru a face acest lucru scurt si referindu-se la ghiduri mai specifice pentru o intelegere completa a contractelor inteligente, putem spune ca reteaua de blocuri Ethereum nu este folosita doar pentru a face schimb de valori direct, ci si pentru a executa contracte de auto-executie care sunt certificate de retea. Contractul inteligent va fi adevarata revolutie a prezentului si a viitorului, iar o implementare eficienta si moderna, cum ar fi cea a lui Ethereum, a condus acest circuit de criptocurrency la unul dintre cele mai apreciate in intregul sector.
Criptomonedele din a treia generatie
Criptomonedele din a treia generatie se bazeaza pe conceptul celei dintai, lucrand totusi pe doua dintre principalele probleme pe care BTC si celelalte criptomonede din prima generatie le-au aratat de-a lungul anilor. Se utilizeaza in general algoritmi care fac reteaua fiabila chiar si atunci cand creste numarul de tranzactii. Exista chiar si confidentialitate atat pentru moneda, cat si pentru participanti, fiind ascunse datele importantece reies cu fiecare tranzactie. Acestea sunt criptomonede mai tinere, dar unele dintre ele au reusit pe principalele piete de investitii. Le puteti pune in portofelul dvs. avand intotdeauna in vedere faptul ca acestea sunt criptomonede care tind sa fie mai volatile decat cele clasice, cel putin pentru primele perioade.