Rolul melatoniei în tratarea insomniei
Din păcate, foarte mulți oameni sunt în ziua de azi insomniaci. Aceștia apelează la tot felul de medicamente sintetice sau naturiste pentru a trata insomnia. Însă, remediul care ar putea învinge această afecțiune este melatonina – hormonul secretat de anumite glande din corp pentru a induce senzația de somn.
Cum se poate suplimenta cantitatea de melatonina în corp? Mai întâi de toate, doctorul va recomanda efectuarea unor analize de pentru a stabili în ce măsură trebuie tratată insomnia. S-ar putea ca pentru început, medicul să recomande doze mici de melatonină, întrucât aceasta se secreta doar noaptea de către organism.
Citește care sunt cei 5 pași în găsirea melatoninei în mod natural pe lifeinfo.ro
Produsele farmaceutice care conțin melatonină sunt duplicate chimice care sunt identice celor natural. Eficiența acestor preparate este egală cu secreția în mod firesc a melatoninei.
Comparativ cu alte preparate de inducere a senzației de somn cum ar fi somniferele, melatonina deține o serie de beneficii, dar în special, nu creează dependență. Melatonina mai este și un puternic antioxidant, deci nu are nici un efect negativ asupra corpului. Melatonina este considerată și un hormon de creștere care este deosebit de eficient pentru toate organele corpului.
Există unele cercetări care au demonstrat că că melatonina are o eficacitate impresionantă asupra combaterii radicalilor liberi decât vitamina C sau E. Aceasta este practic singurul antioxidant capabil să pătrundă în fiecare din celulele organismului, reducând distrugerile provocate de radicalii liberi generați de stres sau alimentație nesănătoasă.
Mai mult de atât, melatonina reglează ceasul biologic al organismului. Cei care suferă de schimbarea orei, de exemplu, sau din cauza decalajelor de fus orar în timpul călătoriilor, pot beneficia de pe urma acestui hormon minune.