Cauți cel mai bun pat pentru dormitorul tău? Factori-cheie de care trebuie să ții cont

Un somn sănătos este indispensabil pentru oricare din noi, iar pentru aceasta, avem nevoie de condiții bune, cum ar fi, de exemplu, un pat confortabil.

Alegerea unui pat este pe bune una din condițiile impuse nouă pentru amenajarea unui dormitor prietenos, deoarece o treime din viață omul și-o petrece în dormitor. Așadar, un somn de calitate depinde și de patul pe care îl vei alege.

Iată câteva recomandări pentru alegerea celui mai bun pat pentru dormitorul tău:

Determinarea mărimii și formei patului

Atunci când alegi un pat, trebuie să te orientezi după înălțimea ta și a partenerului de viață. O regulă obligatorie este ca patul să fie cel puțin cu 10 cm mai lung decât înălțimea persoanei.

Cât despre lățimea patului, este suficient să te întinzi pe el cu mâinile după cap și coatele drepte. Dacă în această poziție nu treci de jumătatea patului, atunci este exact ceea ce ți se potrivește.

Forma patului trebuie să fie dreptunghiulară, astfel vei putea alege orice lenjerii și cuverturi dorești. Dacă optezi pentru un pat de formă rotundă sau ovală, s-ar putea să ai probleme nu doar cu spațiul pe care-l va ocupa aiurea în dormitor, ci și cu lenjeria de pat (va trebui să mergi la un croitor să-ți coase o lenjerie de forma patului…iar de husă și saltea nici nu mai vorbim).

Alegerea carcasei patului

De regulă, prioritate au paturile cu 2 sau 4 panele laterale și la spate, iar ca bază trebuie să fie piciorușele sau tăblia.

Părerea noastră este că cele mai bune paturi sunt cele din lemn masiv sau din metal.

Pont: dacă vrei să economisești spațiu în dormitor, alege un pat care să aibă sertare în interior, astfel ca să-ți poți depozita acolo tot ce dorești. Iar dacă ai un dormitor foarte mic, alege o canapea rabatabilă și funcțională.

Alegerea saltelei ține de opțiunea fiecăruia. Unii doresc o saltea din mai multe straturi, fără spirale din metal, iar alții caută ceva combinat, ortopedic, căptușit cu bambus etc. Pentru orice saltea ai opta, trebuie să cântărești bine lucrurile ori odată achiziționate, aceste produse nu mai pot fi schimbate atât de des.

Important!

De multe ori se întâmplă ca paturile să fie vândute împreună cu saltele, cele din urmă fiind de calitate proastă. Cel mai bine ar fi să-ți alegi singur salteaua, de la un producător de încredere. Pentru oamenii mai în vârstă le sunt recomandate paturile cu saltele mai înalte.

Nu economisi bani atunci când e vorba de achiziționarea produselor pentru pat, pentru că anume din cauza unor alegeri proaste, pot apărea dureri de spate și probleme de somn.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes