Viespile ce s-au instalat in podul casei ameninta vietile locatarilor

Sunt ani in care viespile ne iau cu asalt locuintele si veninul lor genereaza complicatii. Atat la tara, cat si in apropierea oraselor sau in centrul acestora ne trezim cu aceste insecte rele care pot dauna alergii grave ce dau soc anafilactic ca intra peste noi in casa sau ca ne ataca, fiindca nu am stiut de prezenta lor in acel loc.

Uneori apar vara, cand soarele este arzator, iar veninul lor este la fel de iute. Se spune ca orice muscatura este mai veninoasa pe canicula si oirce atac al animalelor sau daunatorilor mai feroce, cand totul clocoteste in jur.

Alterori devin la fel de tensionate si cand se raceste vremea, de teama ca le prinde inghetul si nu au unde se duce.

Insectele au devenit atat de inteligente, incat isi fac casa langa o sursa de hrana, la loc sigur, uscat si calduros.

Zilele trecute m-am dus sa iau cereale dintr-o tocitoare si nu am fost atenta. Am retras degetul cand am simtit o durere ascutita, apoi am vazut viespea uriasa pe degetul meu. Am dat-o jos si am strivit-o cu piciorul, dar alte cinci m-au alergat prin curte.

Daca m-ar fi intepat in ochi sau pe fata, m-ar fi transformat intr-un mostru, plus ca as fi ajuns in mod sigur la spital cu atata venin in corp, mai ales ca, spre deosebire de albina, care inteapa o data, viespile te pot intepa in mod repetat.

Am citit multe articole referitoare la evitarea atacului albinelor sau viespilor si cum sa previi intepaturile acestora.

Cred ca lumea deja stie sa se imbrace mai putin colorat in prezenta lor, sa nu se parfumeze, dar sfatul meu este sa fii practic daca stii unde se ascund si sa soliciti servicii de dezinsectie birouri, case si restaurante de la firmele care iti garanteaza eradicarea lor si care la cerere, elibereaza si certificate de dezinsectie, deratizare si dezinfectare.

Aceste certificate sunt garantia lucrului bine facut, iar in cazul unor institutii este un act obligatoriu cerut la diferite controale efectuate de organele statului care se ocupa cu protectia salariatului la locul de munca sau a firmelor ce emit certificari iso.

Daca unui adult foarte sensibil intepatura unei viespe uriase ii poate cauza frisoane, cresterea temperaturii, umflaturi, reactii alergice grave, va imaginati cat va suferi un copil daca i se va intampla acest lucru!

Doua-trei muscaturi pentru o persoana alergica, sensibila este sinonima cu condamnarea la moarte si atunci de ce sa nu apelam la firma prezentata mai sus sa alungam viespile din locuinta. Ele nu stau cuminti in pod, ci rod lemnele, obiectele gasite acolo, fac case mari si se inmultesc la caldura, iar cand gasesc o gaura in tavan sau in pereti se strecoara in camera.

Insectele ca si soriceii gasesc o cale de patrundere prin efractie in locuinta si reprezinta un pericol pentru locatarii legali.

O fi o insecta mica, iar omul de cateva sute de ori mai mare, dar ati vazut cat te terorizeaza prezenta unei muste sau a unei viespe intr-o masina, intr-o camera, intr-un birou sau o sala de clasa!!!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes