Ca sa nu mai fiu data afara de la evenimentele cu staif

Stiati ca reusitele cele mai mari ale unui om isi au radacina in esecuri? Au fost scriitori refuzati de n ori de catre edituri, dar au perseverat. Si-au publicat manuscrisele pe cheltuiala lor si au dat lovitura. Cu incasarile din manuscrisul refuzat au putut sa isi cumpere resedinte de lux, masini de lux, yahturi si sa calatoreasca in toata lumea.
Multi dintre inventatorii lumii au fost considerati nebuni. Cu toate acestea nimic nu i-a impiedicat sa investeasca in ceea ce credeau si sa ajunga pionieri ai domeniului respectiv prin descoperirile lor. Un esec, o ironie, un refuz te pot conduce catre Premiul Nobel.
Exemplele pot continua la scara sociala mai mica. De pilda eu am indurat umilinta vietii, cand organizatorii unui eveniment cu staif m-au dat afara fiindca purtam o tinuta incropita. Pai, de unde haine de firma, cand abia imi dadeau parintii o suma mica sa imi ajunga de chirie, de carti si de mancare?
Cand am iesit cu lacrimile frigandu-mi obrajii, am jurat sa fiu una dintre cele mai elegante fete din Bucuresti!
In perioada aceea se faceau angajari Money Studio Videochat si am profitat de ocazie. Trebuie sa va spun ca am avut din nou emotii mari. M-am prezentat in blugi si in tricou la interviu si ma gandeam sa nu se repete povestea ale carei rani sangerau inca in sufletul meu.
M-au primit cu bratele deschise ca niste prieteni buni si s-au dovedit prieteni adevarati. Au investit mult in mine, dar s-a meritat fiindca acum sunt modelul videochat cu cele mai mari venituri din Romania si una dintre cele mai elegante fete din Bucuresti.
Zilele trecute am obtinut datorita lor victoria vietii mele, adica am reusit sa fiu extrem de amabila si buna cu cel care m-a ranit de moarte candva. Programasem un interviu cu un reporter de la o publicatie importanta, in apartamentul meu din Armeneasca, fiindca ma aflu pe locul 10 al celor mai bogati oameni din lume, iar economistii sunt contrariati ca nu stiu nimic concret despre afacerile mele.
Evident ca nici nu vor afla vreodata fiindca la noi in studiou confidentialitatea este pe primul loc. Deschid usa, imbracata in haine elegante care au costat cat o garsoniera din Bucuresti si stupoare!
Cine credeti ca era la usa mea? Cel care ma daduse afara de la eveniment. Ne-am recunoscut unul pe celalalt in acelasi timp. A vrut sa plece, s-a inrosit si s-a inecat de emotie cu propriile cuvinte.
L-am prins energic de brat si i-am spus fara pic de repros in glas:
-Recunosc ca nu aveam haine, nici stil, dar nici nu stiti ce mult bine mi-ati facut! Vedeti casa acesta cu etaj, masina din curte si hainele pe care le port? Vi le datorez in totalitate. Daca nu as fi luat dusul acela cu apa inghetata in seara aceea, as fi ramas aceeasi fata modest imbracata, lipsita de resurse.
L-am simtit cum a stat ca pe ace tot timpul si cum a scurtat intrebarile interviului. L-am servit cu cea mai scumpa cafea facuta la expresor, adusa in cescutele de argint de catre menajera filipineza. Ochii ii ieseau din orbite de mirare, dar nu agasit nicio urma care sa il duca la Money-studio.ro, actualul meu loc de munca.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes