Ce trebuie sa stim atunci cand foram un put de apa?

După cum știți, binele casei este vital pentru sănătatea și bunăstarea dvs. și a celor dragi. De aceea, probabil că aveți câteva întrebări despre forarea puțurilor de apă și menținerea sanatoasa a fântânii. Apeland la o firma specializata in forari de puturi de apa.

 

Trebuie să contactați întotdeauna profesioniști care știu exact ce să facă atunci când vine vorba de găurirea pamantului  și întreținerea rezultatului. Trebuie să stie sa faca acest lucru, trebuie să aibe echipamentul potrivit pentru a face acest lucru și are nevoie de licențe si aprobari pentru a-si face treaba legal. Înțelegem că există o mulțime de persoane care fie vor sa faca pe cont propriu sapatura, fie se zgarcesc sa apeleze la specialisti,insa trebuie retinut sa aceasta lucrate nu este un proiect de tip „do-it-yourself”.

 

Există trei tipuri principale de forare a puțurilor de apă: săpate, conduse și forate. Un puț săpat este lucrat manual pe solul moale până la o masă de apă mică. O apatura bine facuta este atunci când o conductă cu diametru mic este condusă în pământ moale, nu prea departe sub suprafața pământului. Un puț de foraj este atunci când un puț este forat cu ajutorul unui dispozitiv de foraj și poate merge până la 1000 de m în jos fata de suprafața pământului.

Locația proiectului de forare a puțurilor de apă este determinată de câțiva factori diferiți și necesită o expertiză pentru a determina unde urmeaza să se găsească apa.

 

Agenția pentru Protecția Mediului  reglementează sistemele publice de alimentare cu apă potabilă, dar nu reglementează puțurile proprietate privată. Ca atare, cei care au un puț privat ar trebui să aibă apa verificata în mod regulat pentru a se asigura că nu există toxine sau contaminanți nocivi și că apa este sigură de băut.

 

Alt lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere este că, după gasirea apei, ar trebui ca lucrarea să fie inspectată  anuală de către o companie profesiononala de forare a puțurilor. De exemplu, se va efectua un test de debit pentru a determina puterea sistemului, se va verifica nivelul apei înainte și în timpul pompării și verificarea motorul pompei, printre alte sarcini.

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes