Sfaturi pentru circulatia pe timp de iarna

 

Conducerea prin zăpadă și gheață poate fi o provocare. Cu toate acestea, există o multitudine de moduri în care vă puteți ajuta să faceti condusul în condiții de iarnă o experiență mai sigură și mai puțin stresantă.

 

Simbolul Snowflakes sau fulgul de zapada

Simbolul fulg de zăpadă montat pe peretele lateral al anvelopei de iarna Dulop   indică faptul că anvelopa îndeplinește cerințele specifice privind performanța de tracțiune pe timp de iarnă  și este potrivită pentru condiții severe de conducere iarna. Acest simbol contribuie la creșterea gradului de conștientizare și siguranță pe timp de iarnă. De fapt, după 15 decembrie 2014, toate anvelopele concepute special pentru conducerea pe timp de iarnă vor fi identificate prin acest simbol de munte și fulg de zăpadă.

 

Sfaturi de conducere iarna

Când vine vorba de conducerea pe timp de iarnă, pregătirea este cheia succesului. Luați în considerare păstrarea acestor elemente fie în mașină, fie ușor accesibile pentru orice situație dificilă de conducere pe care o întâmpinați, mai ales daca plecati la un drum lung.

  1. Cabluri pentru baterie
  2. Lopată
  3. Trusă de prim ajutor
  4. Pături și îmbrăcăminte în plus
  5. Trusă de bază (șurubelniță, cheie, clește, cuțit etc.)
  6. Lanternă
  7. Un telefon mobil

 

Conducerea în condiții de iarnă

Un lucru important de reținut când conduceți în condiții de iarnă este vizibilitatea clară. Îndepărtați toată zăpada și gheața de pe vehicul înainte de a intra înăuntru. Lucrați de sus în jos și amintiți-vă să includeți acoperișul, parbrizul, capota, trunchiul, spatele și oglinzile.

 

Potriviți viteza la condițiile de condus

Întotdeauna încercați să planificați înainte și să anticipați situații potențial periculoase de conducere, străzi sau zone. Frânează eficient. Uneori, este mai bine să ridicati piciorul de pe pedala de accelerație și să lăsați autovehiculul să încetinească în mod natural. De asemenea, frânați pe secțiunea dreaptă a drumului înainte de a intra într-o curbă, mai degrabă decât să frânați în timpul curbei.

Fiți atenți la alte vehicule. Mențineți o distanță care vă va permite să reacționați la șoferul din fața dvs.

Când conduceți în zăpadă sau în condiții de vizibilitate redusă, utilizați în mod corespunzător de luminile de drum.

Menținerea unei temperaturi confortabile în masina poate menține ferestrele fără îngheț, gheață și zăpadă.

Rotiți roțile în direcția diafragmei. Dacă se întâmplă să vă îndreptați prea mult și să ajungeți alunecând în cealaltă direcție, încercați încet să reveniți în direcția opusă.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes