Folosirea anvelopelor de iarna extreme

 

Anvelopele de iarnă utilizate in tarile nordice conțin știfturi metalice mici în cadrul benzii de rulare. Aceste mici bucăți de metal „se blochează” pe gheața de pe carosabil, pentru a asigura o tracțiune suplimentară. Șuruburile metalice ies din suprafața anvelopei cu aproximativ 1,5 milimetri și sunt de obicei făcute din tungsten, unul dintre cele mai dure materiale găsite în natură.

 

Înainte de a investi într-un ansamblu de pneuri zimțate, verificați legile referitoare la anvlelopele de iarna. Multe tari au interzis fie anvelopele împăturite, fie restricționează dimensiunile bolțurilor, deoarece pot provoca daune majore autostrăzilor atunci când acestea nu sunt înzăpezite sau înghețate. De exemplu, șoferii din Ohio pot folosi numai anvelopele cu șaibă pe vehiculele lor de la 1 noiembrie până pe 15 aprilie. În Florida, anvelopele cu carouri sunt permise pe tot parcursul anului, dar numai cu știfturi de cauciuc.

 

Daca doriti o tracțiune superioară pe timp de iarnă a anvelopelor, puteti monta un set de lanțuri temporare de anvelope sau lanțuri de cabluri.

 

O suprafață de rulare a anvelopei de zi cu zi va deveni mai rigidă la temperaturi scăzute, ceea ce va face mai dificil pentru anvelope să-și mențină aderența și să reacționeze la orice nereguli pe șosea. O anvelopă de iarnă este fabricată dintr-un compus unic de cauciuc, care permite pneului să rămână flexibil și să rămână în contact complet cu drumul, în ciuda frigului.

 

Anvelopele de iarnă performante  sunt fabricate pentru vehicule performante, și anume vehicule construite pentru viteză, manevrabilitate ridicată, stabilitate, agilitate și manevrabilitate sporită. Cu alte cuvinte, este puțin probabil să vedeți un vehicul de performanță care să tracteze o remorcă.

Ca și alte anvelope de iarnă, cele de performanță oferă șoferilor o reacție suplimentară la zăpadă și pe gheață, deși prezintă un model de rulare puțin mai agresiv și o viteză mai mare decât unele anvelope tipice de iarnă. Chiar dacă nivelul de tracțiune pe care îl întrețin nu este la fel de puternic ca și anvelopele de iarnă standard, anvelopele de iarnă performante au performante mai ridicat pe carosabil uscat, la temperaturi scazute.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes