Acidul hialuronic, un pas pentru frumusete
Aspectul fizic si senzualitatea sunt foarte importante in viata oricarei femei indiferent de varsta. Fiecare femeie vrea sa fie frumoasa si senzuala si sa arate exact asa cum isi doreste. Din fericire traim in era in care orice modificare corporala este posibila si accesibila majoritatii oamenilor. Femeile care decid o asemenea interventie pot avea multiple motive, fie vor sa faca o schimbare aspectului facial deoarece sunt nemultumite de anumite detalii, fie vor sa corecteze defectele fetei provenite in urma unui accident sau chiar din nastere. Aceste defecte pot scadea considerabil increderea in sine si modul in care este privita o femeie in societate.
Una dintre modificarile aspectului facial care este cel mai des intalnita in randul femeilor de toate varstele este procesul de marire buze. Avand in vedere ca doameniu esteticii moderne a evoluat considerabil, exista numeroase metode de marire a buzelor, respectiv: medode care implica interventie chirurgicala, metode naturiste, tratament sau injectarea cu acid hialuronic. Metoda potrivita pentru fiecare femeie este aleasa de catre specialist dupa ce isi da seama care este dorinta pacientei cu exactitate.
Cea mai frecventa metoda folosita pentru marirea temporara a buzelor este injectarea de acid hialuronic. Acidul hialuronic exista in mod natural in toate organismele vii si este o componenta universala a spatiului dintre celulele tesuturilor organismului (spatiul extracelular). Aceasta este o polizaharida ce are aceeasi structura chimica identica, fie ca se gaseste intr-o simpla bacterie, fie ca se gaseste la oameni. Deoarece acidul hialuronic folosit in scopuri medicale nu este recoltat de la animale, nu exista niciun risc de transmitere de boli de la animale, sau de a provoca reactii alergice..
Rolul acidului hialuronic este sa transporte nutrientii catre celule, sa le purifice de toxine, acţionand ca un lubrifiant. Mai mult, acesta reţine cantităţi mari de apa, de 100 de ori volumul propriu, şi tocmai de aceea este considerat un ingredient premium pentru hidratarea tisulara.
Partea mai puţin buna este ca volumul de acid hialuronic din epiderma scade cu varsta. Ceea ce duce la pierderea elasticitatii şi aparitia ridurilor. Datorita efectelor sale de umplere a ridurilor şi de netezire, acidul hialuronic este folosit, de ani buni, în industria cosmetica.
Acidul hialuronic este împartit în 2 categorii: cel cu durata între 9-12 luni şi cel cu durata între 1-2 ani. Bineinteles, durata efectului acidului hialuronic injectat variaza şi in functie de capacitatea naturala a fiecaruia de a produce acid hialuronic propriu, de gradul de hidratare sau de metabolismul persoanei. De mentionat însă este faptul ca acidul hialuronic este biodegradabil 100%.
Aceasta procedura nu este deloc dureroasa si nu necesita recuperare dupa efectuarea acesteia. Dureaza foarte putin si este executata direct in cabinetele medicale. In cele mai multe cazuri de barire a buzelor cu acid hialuronic este suficienta crema anestezica aplicata pe buze cu 30 de minute inainte de procedura. Persoanele care sunt mai sensibile, pot beneficia de injectarea cu anestezic local la baza buzelor daca este nevoie. Procedura in sine de injectare cu acid hialuronic dureaza in jur de 15 minute si consta ininjectarea gelului cu un ac foarte fin si in cantitati mici in ineriorul buzei superioare sau inferioare.