O destinatie la inaltime: Nepalul

Visez demult sa vizitez tara situata la cea mai inalta altitudine de pe glob: Nepalul. Milioane de turisti se perinda prin acest tinut situat in inima muntilor Himalaya. Avand ca vecini India si China (Tibetul) in acesta tara situata la inaltime se gasesc cele mai numeroase si mai inalte varfuri muntoase. Geografii au inventariat peste 23 de varfuri care depasesc 7600 de metri si 6 care masoara 8000 de metri, dar si templele reprezinta puncte de atractie.
Educatia aleasa a oamenilor care traiesc aici poate fi demonstrata din informatiile economice. De pilda tara este acoperita 40% de paduri de stajar si pin si nimeni nu le defriseaza si nu se fac taieri masive.
Prin munca lor grea, oamenii au amenajat terase pe versantii muntilor si se ocupa si de agricultura. Nepalul produce: iuta, trestie de zahar si orez si tot aici fauna este deosebit de bogata. Peste 1000 specii de pasari pot fi admirate in acest stat si se pot vedea si rinoceri, mufloni, crocodili, tigrii si leoparzi de zapada.
Nepalul era pana ieri atat de departe de mine si atat de sus, incat daca nu as fi aflat de excursii Nepal organizate de agentia Oxigentour, visul meu ar fi fost fara sperante.
Cum o fi sa traiesti la inaltime, inconjurat de o multime de paduri, iar aerul curat sa iti intre dimineata in casa si in plamani?
Cat de multumit trebuie sa fii dupa ce ai pus piciorul cel putin la poalele muntelui Himalaya, daca nu emiti pretentii sa ajungi in varf!
Toate teritoriile acelea care exista, despre care am aflat si pe care nu le vizitam sunt ocazii irosite. Banii se strang, banii se fac, dar daca nu calatoresti la timp, ramai cu amaraciunea si frustrarile.
Ceea ce poti face la 25, 30, 40 sau 50 de ani nu mai poti face de la 70 in sus, fiindca doar cateva persoane in varsta s-au incumetat sa ajunga pe Everest: una detine recordul de varsta cu cei 76 de ani ai sai si a reusit sa termine traseul, in timp ce barbatul de 82 de ani, care a dorit sa doboare recordul de varsta a fost nevoit sa intrerupa calatoria fiindca nu a facut fata conditiilor grele.
Consider ca acestea sunt experiente unice si nu pot spune ca ma dau banii afara din casa, dar Nepalul si uriasii lumii pe care ii adaposteste el trebuie sa ii vad!
Sa zicem ca nu iubesti muntele si nu ai experienta unui traseu dificil! Dar numai sa vezi de departe varfurile strapungand cerul si tot esti rasplatit.
Excursia se organizeaza in perioada 13-30 octombrie 2018 costa 2300 de euro si va anunt cu regret ca mai sunt doar 4 locuri disponibile.
Celelalte s-au ocupat la cateva zile de la postarea anuntului pe site. Pretul este mai mult decat onest oferindu-va 17 zile de provocari, rasfat si miscare menita sa va faca sa realizati ca limitele sunt facute pentru a fi depasite.
Oferta este deosebit de generoasa fiindca in pret sunt incluse: cazarile la hoteluri si in munti, mesele zilnice, biletele de avion, trusa de prim-ajutor si taxele turistice.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes