Top 10 beneficii uimitoare ale propolisului

 

 

Nimic din ceea ce creează albinele nu este pierdut. Cu toții știm că mierea are beneficii impresionante asupra sănătății, însă nici propolisul nu se lasă mai prejos!

Cum definim propolisul?

Mai pe înțelesul tuturor, putem spune că propolisul este „lipiciul” care ține totul la un loc. Inițial, se spunea că propolisul doar protejează stupul de diverse pericole ca de exemplu: ploaia, vânturile reci, zăpada.  Ba mai mult, propolisul întărește stabilitatea și structura stupului, apără stupurile de paraziți și mumifică intrușii care încearcă să pătrundă în stup.

Propolisul este compus din ceară de albine, salivă și diverse produse botanice din zona înconjurătoare. Pe lângă toate acestea, propolisul are și foarte multe beneficii asupra sănătății noastre.

  1. Propolisul ucide bacteriile

Cercetătorii au comparat propolisul cu hidroxidul de calciu, care aparent este un anti-microbian foarte eficient și a constatat că este semnificativ mai puternic  în ceea ce privește eliminarea anumitor germeni.

Propolisul a fost folosit pentru a ucide răcelile și gripa, iar acest lucru arată în mod clar cum funcționează proprietățile sale puternice de ucidere a bacteriilor.

  1. Propolisul reduce tensiunea arterială

Oxidul nitric este o substanță foarte importantă pentru inimile sănătoase. Fără el, am putea avea oricând un atac de cord.

Există o enzimă numită hidroxilază de tip tirozină (sau TH pe scurt) care limitează cantitatea de oxid nitric pe care o produce organismul.

Cercetătorii au avut o bănuială că propolisul ar putea scădea TH și, la rândul său, reduce și tensiunea arterială. Așa că, au luat o grămadă de șobolani și i-au hrănit cu o substanță timp de 15 zile, pentru a le crește tensiunea arterială. În ultimele 5 zile le-au dat șobolanilor și propolis. Propolisul a scăzut cantitatea de TH, lucru care i-a demonstrat încă o dată, capacitatea de a reduce tensiunea arterială.

  1. Propolisul ajută la tratarea bolilor osoase

Un alt beneficiu al propolisului pentru sănătate este că ajută la construirea și menținerea țesutului osos sănătos.

Oamenii de știință au investigat recent dacă CAPE ( Caffeic Acid Phenethyl Ester), un compus foarte puternic găsit în propolis, ar putea opri sau vindeca bolile osoase osteologice. Ei au descoperit că acest compus a fost foarte eficient la suprimarea compușilor inflamatori care provoacă boli ale oaselor și chiar au sugerat că propolisul ar putea fi un tratament potențial pentru bolile osoase, cum ar fi osteoporoza.

  1. Propolisul ajută la tratarea alergiilor

Un beneficiu uimitor de sănătate al propolisului este capacitatea acestuia de a calma simptomele alergiilor sezoniere.

Oamenii de știință au dat propolis șobolanilor timp de două săptămâni și au descoperit că au inhibat semnificativ eliberarea de histamină. Histamina este compusul  responsabil de strănuturi, de ochii înlăcrimați și mâncărimile de nas. Antihistaminicele sunt principalele medicamente alergice vândute.

Rezultatele lor au demonstrat clar că propolisul poate fi eficient în ameliorarea simptomelor de rinită alergică prin inhibarea eliberării histaminei.

  1. Propolisul omoară celulele ce produc cancerul de prostată

Cancerul de prostată este un cancer frecvent diagnosticat la bărbați. Există și vești bune cu privire la această boală mortală.

Unul dintre beneficiile propolisului pare să fie acela că previne și suprimă acest tip de cancer.

Oamenii de știință au examinat efectele de ucidere a cancerului ale propolisului pe doua tipuri comune de cancer de prostată. Ei au ajuns la concluzia că tinctura de propolis a îmbunătățit semnificativ moartea celulelor cancerului de prostată și a sugerat rolul semnificativ al propolisului în prevenirea cancerului de prostată.

Unde găsim cel mai bun propolis?

Pentru a beneficia de toate acestea, esențial este să cumpărăm propolis brut.

Bio Boom pune la dispoziție punguțe de 10 g de propolis brut, la un preț incredibil de mic! Mult prea mic pentru toate beneficiile oferite!

Propolis Brut Bio 10g

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes