Cine a fost fotograf la nunta fitoasei asteia

-Mai, cum sa-ti spun ca sa intelegi (ea intelege greu, dar, in fine!)? Eu i-am spus de la inceput ca vreau cel mai bun fotograf Bucuresti ca suntem si noi cineva in lumea asta! Tu ai fi primit pe oricine…ca asa esti tu! Mai tolerata, mai impaciuitoare! (Nazalizand autoritar cum o fac unii profesori si prezentatori tv): Merit tot ce este mai bun, fiindca de familie buna sunt, bogata sunt, tanara, frumoasa si desteapta cat cuprinde, iar de cuminte ma stii!
Privesc pozele si trebuie sa recunoasc ca omul si-a facut impecabil datoria. Sunt luminoase, naturale, se intiparesc pe retina si in minte!
Ma intriga fotograful fiindca in nicio poza, dar in nicio poza nu au iesit si fitele miresei si ifosele mamei ei si ochii lor dati peste cap si grimasele lor.
Privesc si nu-mi vine sa cred! Ce cuminte sta ea sa i se puna voalul, ce cucernica pare la biserica si cu cata fericita modestie poarta cununiile.
Este foarte mandra de pozele ei si inclinam sa cred ca nunta si fotograful au schimbat-o dar, as!
-Daca nu as fi fost eu sa ii spun:”Vino aici, Razvan si fotografiaza! Decorurile acestea in alb si roz merita sa devina documente istorice!” s-ar fi ales praful de tot. In spatele a tot ce vezi sta mana mea, decat ca nu am venit eu cu aparatura, nu am fost in miscare in fiecare secunda si nu am facut eu pozele. Apoi a veit randul mamei: “Surprinde porumbeii, Razvan! Insista si pe colierul cu diamante al miresei, ca este cadou de la mine si sunt tare curioasa ceilalti ce ii dau! Vezi cum faci ca mie sa nu imi iasa burta si rochia sa imi vina perfect!”
O ascult si imi vine sa rad. Imi imaginez socul profesionistului cand au stat toata nunta cu gura pe el si i-au dat indicatii nazalizand autoritar.
Nu ma pot abtine si o intreb cum de nu s-a speriat, nu a lasat totul balta si nu a fugit???
-Pai are experienta cu carul si o rabdare monumentala, mi-a spus! In plus am avut o sedinta foto de acomodare inainte de nunta.
Si uite asa, moarta de curiozitate, am vrut sa-l cunosc pe cel care a facut fata fitoseniilor si le-a transformat in opera de arta. Am intrat pe site-ul lui, i-am admirat portofoliul, desi acolo nu era mentinata la loc de cinste rabdarea, apoi i-am cautat pagina de Facebook si i-am trimis cerere de prietenie fiindca nu voi face nunta fara el!
Am citit cu sufletul la gura cele 36 de recenzii de cinci stele. In toate era mentionata rabdarea proverbiala a tanarului fotograf.
Privesc cu admiratie pozele si deja mi s-au facut peri albi:
-Nu privi din unghiul acela, fiindca este nevoie de multa lumina sa poti admira colierul si dantela! Nu se merita sa te uiti atat de mult la poza asta cu mama soacra si atat de putin la intrarea mea triumfala in biserica.
Pe strada inca imi rasuna in minte: “Tine asa, uita-te asa, pune aici, ia poza de colt!” si in toata arhiva nuntii ei vad un monument de rabdare…

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes