De ce am ales Centralele Pellet?

Când mi-am construit locuința am știut că vreau o metodă eficientă de încălzire, o metodă cât mai ecologică și o metodă prin care să încerc să reduc defrișările. Asta ar fi însemnat că trebuia să-mi găsesc orice metodă de încălzire a locuinței care să nu implice lemnul, asta am crezut și eu până am descoperit centrale-pellet.ro.

Centralele Pellet sunt cazane ce funcționează exclusiv pe bază de peleți  și astfel am asigurat eficiența maximă a cazanului și emisii minime de noxe.

Informații referitoare la peleți

În ceea ce privește procesul de producție a peleților, aceștia se realizează în principal în industria mare prelucrătoare de lemn. Aici rămân cantități uriașe de deșeuri lemnoase ca produs al prelucrării lemnului.

Cum sunt fabricați aceștia? Peleții sunt fabricați în prese speciale și apoi ambalați în cantități diferite în funcție de dorințele clienților.

De ce am ales o centrală pe peleți? Pentru că acest tip de combustibil este ecologic ținând cont că în fabricarea peleților nu se utilizează niciun fel de adeziv. Substanța de legare este o substanță naturală prezentă în lemn și cunoscută sub denumirea de lignină.

Ca specificații, peleții au o densitate de 650 kg/m3 și un conținut de umiditate de aproximativ 8%.  Cei mai utilizați peleți și cei pe care îi folosesc și eu, sunt cei cu diametrul de 6 mm. Deși pare un detaliu nesemnificativ, lungimea peleților este foarte importantă și nu trebuie să depășească 40 mm.

În cazul în care peleții sunt prea lungi, pot provoca aglomerări în timpul trecerii din buncăr în sistemul de dozare al arzătorului.

În ceea ce privește depozitarea peleților, nici aceasta nu trebuie lăsată la voia întâmplării și aceștia trebuie să fie puși în spații special pregătite care sunt protejate împotriva incendiilor și care nu permit pătrunderea umidității.

Informații referitoare la cazan

Am ales cazanul Pellet pentru că acestea beneficiază de o alimentare automată a combustibilului, lucru care mi-a ușurat foarte mult munca.

Eu îl utilizez ca parte integrată a camerei tehnice, unde sunt instalate mai multe sisteme de încălzire.

Câteva informații esențiale despre cazan ar fi: cazanul funcționează pe sistem de vid, produs de ventilator; cazanul nu funcționează fără ventilator; cazanul nu produce condens (cu excepția primei porniri); nu sunt necesare structuri suplimentare de protecție pe cazan; cazanul nu necesită un rezervor suplimentar (acumulator) pentru apă; cazanul este asamblat în totalitate și nu trebuie să fie asamblat și să efectueze un test de presiune; zgomotul cazanului este în conformitate cu standardul EN 15036-1.

Cazanul are 7 componente: buncăr pentru peleți, arzător, camera de combustie, racordul de ieșire a gazelor de ardere, schimbător de căldură(recuperator), mecanismul de curățare a schimbătorului de căldură și traseul gazelor de ardere.

Care este concluzia la care am ajuns după un an în care am folosit Centrala Pellet? Consider că am făcut cea mai înțeleaptă decizie și le recomand tuturor celor care doresc să protejeze natura, să aleagă centralele Pellet. Nu numai că peleții împiedică aruncarea deșeurilor din lemn, dar noxele emise și nici cenușa nu afectează mediul înconjurător.

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes