Circuit turistic pe Valea Prahovei si cazare RomaniaTonight.ro

Nici nu stiti ce comori se ascund pe Valea Prahovei! Cei care nu iubesc miscarea in aer liber sau impresia ca un circuit turistic in zona inseamna doar trasee si schiat si orice ai spune, te plictiseeeesti! Nimic mai fals. Iata planul meu pentru vara si iarna anului 2018:

-stabilesc cu precizie data concediului, intru pe platforma RomaniaTonight.ro si imi fac de la domiciliu cazare hoteluri, pensiuni si apartamente in regim hotelier .

-prima oprire o fac la Campina, unde vizitez Muzeul Memorial Nicolae Grigorescu si Castelul Iulia Hasdeu, in care se crede ca se organizau sedinte de spiritism si despre care se zice ca ar fi bantuit de fiica geniala a scriitorului, ea fiind arhitectul indirect al edificiului (se afirma ca i-ar fi dictat planurile tatalui ei in cadrul unei sedinte de spiritism)

-la Comarnic trec pe la fosta Fabrica de Ciment sa vad daca a mai ramas ceva din ea si imi amintesc cat de poluat era orasul, din cauza ei

– prima cazare Valea Prahovei  o rezerv la Sinaia. Trec sa vad gara despre care se spune ca este in topul celor mai frumoase gari din Romania, apoi dau o fuga la Peles si ma duc la Muzeul Trenuletelor sa vad limuzina Mercedes pe sine. Mai raman o zi aici sa vad si Casa Nicolae Iorga (se mai afla una la Valenii de Munte), Parcul Dimitrie Ghica si sa explorez natura din jur cu tot ceea ce are mai reprezentativ.

-a doua cazare Predeal

imi permite sa trec in revista oferta turistica de la Busteni, in mod special Castelul Cantacuzino, cu vestita sa pestera de la intrare, sa ma rog in Manastirea Caraiman situata la poalele  muntilor si sa admir in voie Babele, Sfinxul, Varful Omul si vestita Cruce de pe Caraiman.

-la Predeal voi fi la inaltime la propriu si la figurat si voi trece sa asez o floare sis a aprind o lumanare la Cimitirul Eroilor din Primul Razboi Mondial, apoi fuga la schi si la paharele de vin fiert sau ceai cald vandute la fata locului! De la Predeal se poate evada si la Bran Moeciu, iar revederea Castelului Bran va fi un prilej de mare bucurie!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes