Ce este un elevator cu 2 coloane?

Despre  elevatoare  se poate spune ca sunt lifturi care ajuta la ridicarea masinilor pentru a se putea interveni asupra lor din cea mai buna pozitie. Un elevator doua coloane este folosit in service-urile auto iar pentru persoanele care nu stiu exact cum ar trebui sa fie un astfel de lift acest articol va incerca pe cat posibil sa il defineasca.

Coloanele

Un elevator are doua coloane verticale numite stalpi si fiecare stalp are cate doua brate orizontale pozitionate de catre operator pentru a se potrivi fiecare masini ce urmeaza sa fie ridicata.

Lifturile sunt proiectate urmand standardele generale impuse astfel incat cele doua brate pot sa fie rotite si pozitionate sub masina atata timp cat sunt aflate la sol si sunt blocate in pozitia necesara dupa ce s-a inceput ridicarea masinii. O suprafata de cauciuc se afla la capatul fiecarui brat pentru a preveni alunecarea masinii de pre brate.

Bratele

Bratele au si ele un sistem semicircular cu dinti atasat la fiecare brat care are un rol important in pozitionarea corespunzatoare a bratelor.

Scopul dintisorilor metalici este sa blocheze bratele pentru ca acestea sa nu se poata misca. Blocarea se face cu ajutorul unui cimutator cu arc care preseaza dintisorii in canturile speciale pentru ca in momentul in care masina este ridicata de la sol sa nu se mai poata misca si sa se evite astfel accidentele nedorite. Cand liftul revine in pozitia initiala sistemul de blocare se poate opri pentru ca miscarea bratelor nu mai impune pericol.

Exista mai multe tipuri de sisteme de blocare a bratelor diferite si fiecare dintre ele a fost analizat in mod separat de catre experti pentru a se determina care este cel mai bun dintre ele. La aceste verificari s-a constatat si faptul ca unele elevatoare au probleme grave in ceea ce priveste sistemul de siguranta cauzate de folosirea in mod necorespunzator a elevatorului. In cele mai multe cazuri bratele nu se puteau bloca din cauza faptului ca dintii erau strambati pentru ca liftul a fost folosit la greutati prea mari sau in pozitii nerecomandate de producatori si pentru masini de dimensiuni foarte mari.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes