Lucruri pe care nu le stiai despre ciocolata

Ciocolata este suplimentul mult indragit, de la cei mici si pana la cei mari. Se spune ca ciocolata reuseste sa calmeze si cele mai intense stari, insa, sa fie adevarat acest lucru? Ei bine, este adevarat, ciocolata are o sumedenie de calitati, insa acest lucru se intampla daca te limitezi doar la cateva patratele. Iata care sunt marile calitati ale ciocolatei:

Analgezic

De multe ori, ciocolata poate inlocui cu success medicamentele folosite in mod normal impotriva durerii, asa cum sustin americanii de la o Universitate din Chicago. S-au facut studii pe 2000 de voluntari si s-a demonstrate ca ciocolata scade intensitatea durerilor dupa consumul a catorva tablet. Cercetatorii explica ca acest desert stimuleaza o parte a creierului, parte care este responsabila de uitarea durerii. In cazul in care doresti sa oferi cadouri angajatilor tai poti opta pentru cosurile cadou cu ciocolata de pe GiftIdea.ro

Cadouri vip de Craciun Gift Idea

Estompeaza ridurile

Te-ai gandit vreodata ca ciocolata te face sa fii mai frumoasa? Ei bine, cercetatorii unui Institut Dermatologic au sesizat ca ciocolata neagra reduce ridurile. Oricum, stim cu totii ca in ultima vreme ciocolata este folosita in saloanele de SPA sub forma unor terapii care include masaje si impachetari destinate reducerii centrimentrelor. Tot in cazul luptei impotriva jilogramelor poate fi folosita si ciocolata verde, un tip de ciocolata identica la gust cu ciocolata amaruie si foarte bogata in aminoacizi si spirulina. Acest tip de ciocolata a fost prezentata la un targ de dulciuri din Spania.

Impiedica absortia calciului

Ciocolata are in compozitia sa acid oxalic si acid fitic si pot forma compusi impreuna cu calciul, impiedicand absortia acestuia in organism. Chiar daca unele ciocolate contin putin lapte, calciul este impiedicat in asimilare din cauza acidului oxalic, un acid care nu permite absortia sa partiala si induce excretia imediata sau eliminarea prin transpitatie si urina. In concluzie, daca ai problem cu asimilarea calciului, ar trebui sa iti limitezi consumul de ciocolata.

Scade riscul bolilor cardiace

Toate persoanele care au suferit un atac de cord ar trebui sa manance cateva patratele de ciocolata de trei ori pe saptamana , recomanda specialistii de la Medical Deaconess. Potrivit lor, continutul de cacao scade riscul infarctului miocardic, dar si rata accidentelor vascultare, datorita continutului sau de teobromina.

Alba sau neagra?

Ciocolata poate fi alba sau neagra, insa praful de cacao este materia prima in pregatirea ei. Impreuna cu cacaoa, atat de benefica asupra sanatatii, in ciocolata se regasesc o serie de substante cu rol antioxidant. Pe cat ciocolata are mai multe ingrediente, pea tat efectul antioxidant este mai redus. Astfel, ciocolata alba are aceasta culoare tocmai din cauza lipsei prafului de cacao, ea fiind produsa doar din unt de cacao, dar si din alte arome. Din acest motiv beneficiile ciocolatei albe pentru organism lipsesc.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes