La ce trebuie sa fii atent cand cumperi un apartament nou?

 

Cand stii exact ce vrei, atunci misiunea de a achizitiona un apartament devine o placere. Lucrurile se complica insa in situatia in care nu esti decis in privinta unor aspecte importante. Fara a avea un plan bine stabilit, nu este tocmai recomandat sa soliciti oferte din partea diverselor agentii imobiliare sau a dezvoltatorilor. Mai intai de toate, trebuie sa iti faci tu un plan, de care de altfel sa te tii indeaproape. In continuare iti prezint la ce trebuie sa fii atent cand cauti apartamentul potrivit tie, detalii de selectie pe care le-am aflat la randul meu de la unul din expertii din spatele site-ului avantgarden3.ro – proiect dezvoltat sub umbrela Maurer Imobiliare.

Cum se face accesul la noua locuinta?

Trebuie sa te orientezi dupa o zona care iti ofera acces facil la principalele puncte de interes din orasul vizat. Te intereseaza sa poti ajunge in timp util acolo unde iti doresti – banca, farmacie, market, spital, loc de munca, gradinita sau scoala etc – deci iti ofera zona vizata rapiditatea de care ai nevoie?

De ce utilitati dispune apartamentul?

Este foarte posibil ca initial sa consideri aspectele despre care urmeaza sa iti vorbesc a fi neglijabile. In fapt iti vei da seama ca sunt caracteristici de care depinde intr-o foarte mare masura gradul de confort de care vei avea parte. Spre exemplu modul in care este realizat sistemul de canalizare si cel de evacuare conteaza pentru ca buna funtionare a complexului este afectata in urmatorii 5 ani cu aproximatie daca nu sunt proiectate si executate corespunzator.

Cat de solida si sigura este constructia?

Informeaza-te cu privire la gradul de activitate seismica din zona in care intentionezi sa te muti. Spre exemplu partea de sud est a tarii este predispusa cutremurelor, deci ai nevoie ca apartamentul pe care il cumperi sa indeplineasca standardele impuse din acest punct de vedere pentru a te feri de riscurile aferente. Este datoria constructorilor sa implementeze toate cele necesare, dar a ta sa te asiguri ca asa se si intampla.

Ce calitate prezinta ansamblul rezidential din care face parte apartamentul?

Un aspect de care trebuie sa te ingrijesti este analizarea proiectului dupa care a fost construit spatiul in care urmeaza sa locuiesti. Cum este structura acestuia? Ce stii despre stalpi, grinzi, beton, despre fundatie? De asemenea, este necesar sa dispui de informatii cu privire la constructor si contractor, la buletinele de calitate ale materialelor de constructie.

Pe cat posibil evita spatiile slab fonoizolate, ce prezinta pereti nu tocmai rezistenti. Un specialist in domeniu te poate ajuta sa iti dai seama despre mai bine cat de bune sunt cu adevarat. De preferat insa este sa alegi un dezvoltator de top pentru ca astfel ai garantia ca ai facut o alegere inspirata. Ca sa intelegi la ce ma refer, te invit sa accesezi pagina avantgarden3.ro si sa observi detaliile mentionate in cadrul acesteia cu privire la amplasarea ansamblurilor rezidentiale, dotari, facilitati, etc.

De asemenea, nu uita sa realizezi un raport intre pret si calitate pentru a determina corectitudinea celui dintai factor. Este vorba despre o investitie destul de mare, deci ai nevoie sa te asiguri ca alegi intelept.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes