Cum au venit toti prietenii in Sisesti

Mi-a venit asa sa sar de bucurie, sa bat din palme si sa strig:
-Uraa! Ne mutam in complexul de apartamente sisesti!
-Iti intelegem bucuria ca nu vei mai sta cu soacra si ca vei avea casa ta, dar nu este cazul sa te bucuri asa ca pleci la marginea lumii, mi-au transmis prietenii nostri!
Am tacut. Mi-au taiat elanul, fiindca eu doream sa le prezint Raiul pe care-l alesesem cu sotul meu gandindu-ne la copiii ce se vor naste. Era de prisos sa le prezint oaza aceea de liniste si de frumusete, fiindca erau carcotasi. Tot ce aveam de facut era sa ne mutam, sa aranjam locuinta si sa-i invit acolo.
Nu avea rost sa le spun ca pe mine tocmai asta m-a cucerit: indepartarea de zgomotul infernal din centrul orasului, linistea din jur, atmosfera reconfortanta emanate de lac si de padure.
Greu gasesti o zona verde in apropierea unei metropole! In plus ei nu stiu ca locuintele acelea sunt de lux fiindca:
-blocurile sunt mici, construite cu simtul raspunderii si finisate cu mare arta. Niciunul nu are mai mult de 3-4 etaje, accesul in apartamente, chiar si cu bagaje fiind facil. In plus, cei care stau la etajul 10 stiu foarte bine cum te simti ca in sauna vara.
-exista locuri de parcare si multe spatii verzi in jur. In zonele supraaglomerate, parcarea masinii este o problema serioasa, aici nu va fi niciodata.
-privelistile de la balcon sunt fascinante in orice anotimp. Blocurile cenusii, coloanele zgomotoase de masini si colosii din sticla au ramas departe. De aici se vede oglinda linistita a lacului si padurea. Peisajul este feeric in orice anotimp.
-consumul de energie este diminuat datorita principiilor aplicate in constructie si izolatie.
-lumea nu este nervoasa, nu se cearta fiindca este spatiu suficient pentru fiecare, in plus locatarii sunt selectionati.
Dupa cateva luni de la mutarea familiei mele in Sisesti, mi-am revazut prietenii:
-Iti prieste locul, mi-au spus ei! Esti rosie in obrajii, iar ochii tai nu mai sunt obositi ca inainte.
Asta simteam si vedeam si eu. Mi se imbunatatise vizibil aspectul exterior si starea de spirit fiindca somnul imi era linistit, impotriva stresului cotidian aveam remedii naturale:lacul si padurea. Planuisem sa-i invit la mine, dar nu a mai fost nevoie. Dupa ce m-au admirat indelung, s-au autoinvitat.
Au urmat vizitelelor nesfarsite si clipe fericite petrecute impreuna fiindca locul acela iti incarca bateriile.
-Aici, ne simtim ca in statiune, mi-au spus ei! Parca si dimineata te trezesti mai usor, stiind ce privelisti ai de admirat. Trebuie neaparat sa ne alegem si noi un apartament, cat mai sunt disponibile! Nu putem pierde ocazia de a locui aici!
Intre prieteni nu este loc de reprosuri, asa ca niciodata nu le-am adus aminte cum etichetau ei locatia:”la capat de lume.”
Acum stam impreuna in blocuri vecine, iar dimineata si seara ne facem cu mana de la geam. Sunt fericita ca au venit si ei aici, iar echipa a fost reintregita. Cine vrea sa fie sanatos, linistit si fericit, sa-si cumpere apartament in Sisesti!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes