Ambalajele din plastic, solutia eficienta pentru protectia padurilor

Multe business-uri folosesc ca solutii de depozitare si de transport paletii de lemn, fiind de altfel cea mai folosita metoda. Insa semnalele de alarma trase de catre specialisti i-au determinat pe multi sa adopte si alte metode pentru a incerca sa stopeze taierea masiva a padurilor, fapt care dauneaza foarte mult mediului inconjurator si ecosistemului.
Plasticul este o alternativa foarte accesibila, ieftina si mai fiabila pe termen lung iar datorita inovatiilor din utimul deceniu in materie de productie a diverselor produse din mase plastice, acestea au devenit foarte rezistente si capabile sa reziste timp indelungat fara a fi afectate in vreun fel de utilizarea zilnica sau de conditiile de mediu. Este vorba aici despre produse din plastic de calitate, cu o structura chimica puternica si amestecati cu diverse alte substante pentru a le conferi rezistenta dorita la actiunile mecanice si la schimbarile de temperatura.
De ce sunt mai buni paletii din plastic decat cei de lemn? Sau mai bine zis, paleti din plastic de la Schoeller Allibert, pentru ca despre acestia este vorba. Pentru ca, fata de paletii de lemn, cei de plastic nu sunt afectati nici de ploi si ninsori nici de caldura mare de afara. Nu de vor umfla sau decoji si nici nu vor capata mucegai daca sunt lasati timp indelungat intr-un mediu umed, efecte negative de care lemnul are parte in timp. Iar ce ofera in plus Schoeller Allibert fata de alte firme este calitatea superioara a tuturor produselor sale. Cel mai des, paletii sunt utilizati de catre magazinele care vand materiale de constructii, BCA-urile si caramizile fiind aranjate in baxuri, paletii fiind baza acestora, pe care sunt plasati facandu-i in acest fel mai usor de manevrat e catre utilajele specifice. Si eu am acasa cativa paleti, ca multi dintre voi, dar din lemn. Am ramas cu ei dupa ce am cumparat caramida pentru a-mi largi o portiune din casa si ii utilizez in prezent pentru a tine pe ei un rezervor cilindric. Nu ii tin in aer liber sau intr-un loc umed insa trecerea timpului si-a pus amprenta asupra acestora.
Si pentru ca tot am adus vorba de rezervoare, si multe astfel de modele au ca baza un astfel de palet de plastic in general cu rol de protectie, pentru a nu fi amplasati direct pe pamant si pentru a le oferi o stabilitate mai buna. Sunt de asemenea potriviti pentru a fi utilizati si intr-un magazin sau un centru comercial, containerele din plastic sau din orice alt material putand fi asezate pe acestia.
Exista asadat numeroase intrebuintari ale acestui produs care ar trebui utilizat de din ce in ce mai multe magazine, companii si firme pentru a incuraja un taierea cat mai limitata a padurilor si utilizarea metodelor alternative de depozitare si transport a materialelor care se dovedesc a fi mai eficiente si mai putin costisitoare in ceea ce priveste costurile de achizitionare. Acestea pot astfel contribui cu adevarat la o viata mai buna si un mediu inconjurator mai curat si mai bogat.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes