Cand nu-ti gasesti o rochie de ocazie in tot orasul…

De cate ori nu mi s-a intamplat sa scotocesc intreg orasul (un oras mare, nu unul minuscul, cu patru-cinci magazine notabile de imbracaminte) si sa nu gasesc rochii de ocazie potrivite varstei, conformatiei si gusturilor mele.
Stati putin ca nu am exagerat! Cand vreau sa-mi cumpar rochie de ocazie, ideal ar fi sa am la dispozitie cel putin doua-trei modele de culori si croieli diferite, pe care sa le probez si sa vad care imi vine perfect sa o cumpar. Acesta este situatia ideala, dar in multe magazine nu am gasit nici macar o rochie de ocazie pe care as fi putut sa o cumpar, iar dezamagirea a fost si mai mare.
Iata ce asteptari am eu de la o rochie de ocazie:
1) Sa-mi vina perfect, sa nu mai apelez la o croitoreasa si sa pierd timp si bani cu retusuri. O croitoreasa nepriceputa poate strica tot farmecul unei piese la retusari.
2) Materialul sa fie rezistent, elegant, purtabil (sa nu zgarie pielea sau sa stea prea batos), dar sa arate si bine. Ma deprima rochiile cu margeluse lipite sau paiete care raman stirbe dupa caderea accesoriilor la prima spalare. Uneori margelele cad de la prima imbracare, nici nu se mai pune problema sa bagi rochia in masina de spalat sau sa o speli cu blandete manual! In plus, este foarte greu de calcat o rochie plina de margele sau paiete.
3) Sa fie cat se poate de simpla. Cele extralucioase, pline de paiete sau margele imi dau impresia de bazar. Rochiile de la Dukessa.ro sunt un etalon al elegantei, rafinamentului si simplitatii.
4) Sa o pot imbraca si la o festivtate nu doar la nunta sau botez. “Rochia de ocazie” sa aiba o raza extinsa de purtabilitate. Sunt femei care fac confuzie intre rochia de ocazie (la modul elegant vorbind) si rochia de nunta a nasei sau soacrei. In functie de bunul gust al soacrei si nasei si ele isi pot cumpara rochii de ocazie…
5) Pretul sa fie rezonabil, adica pana in 1000 de lei.
Personal mi s-a intamplat sa nu-mi gasesc rochia de ocazie dorita, care sa corespunda criteriilor mele nici in Bucuresti, nici in Ploiesti, desi exista sute de magazine de confectii. Poate ca nici eu nu am reusit sa le parcurg pe toate, cert este ca tot de la Dukessa mi-am comandat rochia de gala.
Aici toate rochiile arata decent, fara accesorii si croieli extravagante, care sa te puna in dificultate.
Ce inseamna sa te puna in dificultate? Sa simti privirile tuturor atintindu-se dezaprobator asupra tinutei tale, dar sa nu ai cu ce sa te schimbi si sa fii nevoita sa rezisti cu stoicism.
Culorile sunt variate, iar materialele de calitate. Daca in alte magazine erau rochii de un roz tipator, mustar dubios, prazuliu, portocaliu si ciclam de care te dor ochii, in magazinul online culorile decente se potriveau atat blondelor si brunetelor, cat si satenelor sau roscatelor.
In locatiile fizice mi s-a intamplat sa gasesc marimi foarte mici (in care nu-mi incapea nici macar un picior) sau foarte mari.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes