Sfaturi despre alegerea jucariilor potrivite pentru pitici

 

Pare un lucru simplu de realizat, insa alegerea jucariilor potrivite pentru cei mici este o sarcina destul de dificila. Un parinte trebuie sa se gandeasca la siguranta copiilor si la modul in care acestea ar putea o puna sau nu in pericol. Astfel, inainte de a pune mana pe acele articole dragalase care ne fac cu ochiul in vitrina magazinului de jucarii, haideti sa ne gandim la toate cele ce pot prezenta un risc.

Cum anume poti sa gasesti o jucarie perfecta pentru copilul tau?

As putea spune ca e o provocare pe masura – vorbim despre un lucru initial atat de mic si neinsemnat, care in realitate ne poate crea adevarate probleme. Au fost si sunt atat de multe cazuri in care copilasii s-au accidentat cu jucariile, deci trebuie sa fim mereu atenti!

Carei categorii de varsta este recomandata jucaria? Bineinteles ca trebuie sa tii cont de ce ii place micutului tau, insa e la fel de important sa te gandesti ca acesta nu stie ce ii face bine si ce anume poate prezenta un risc pentru sanatatea sa. In procesul de alegere este bine sa iei mereu in considerare varsta mentionata pe articol.

Ai nevoie de ceva care sa ii antreneze micutului interesul fata de activitati, dar care sa nu reprezinte un pericol pentru acesta. Gandeste-te ca jucaria potrivita ar putea sa ii creasca interesul fata de cele ce il inconjoara, sa ii stimuleze dezvoltarea.

In general pentru cei mici, o jucarie sofisticata nu este deloc atragatoare si acestia se plictisesc repede de ea.  Ca sa nu ii creezi frustari astfel, este bine sa tii deci cont de varsta marcata pe produs atunci cand o cumperi.

Atunci cand consideri ca a sosit momentul potrivit pentru a-i cumpara copilului o noua jucarie, poti sa observi care sunt cele cu care prefera sa se joace mai mult sau cele fata de care interesul este mai mare. Nu vrei sa se plictiseasca prea curand de ele, deci trebuie ca noile jucarii sa corespunda in totalitate cu interesele acestuia, cu etapa de dezvoltare la care a ajuns.

Stim ca bucuria copiilor jucariile nu trebuie sa lipseasca nicicum. Chiar daca poate uneori nu ne permitem sa cumparam cele mai scumpe jucarii, asta nu inseamna ca nu putem face un efort pentru a-i achizitiona ceva modest, dar potrivit.

Odata cu inaintarea in varsta, cei mici incep sa devina mai creativi, sa isi dezvolte imaginatia. Pentru a-i ajuta ca propria lor lume sa fie conturata cat mai deosebit, putem sa le oferim acele jucarii ce le doresc si despre care stim ca le favorizeaza dezvoltarea. In acest sens, gasesti pe pagina nichiduta.ro o gama variata de jucarii pentru copiii de toate varstele, astfel ca nu mai ai nici o scuza pentru a nu-i oferi copilului tau ce are nevoie. Atat baieteii, cat si fetitele se vor putea juca in voie, cu cele mai interesante si motivante joculete, create special pentru a le stimula gandirea.

Ca parinte, trebuie sa ai neaparat in vedere cele mentionate atunci cand urmeaza sa cumperi jucarii noi pentru copii. Astfel, stii ca nu le pui in pericol viata si ca le oferi sansa de a petrece timp de calitate.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes