Sfaturi pentru alegerea scaunelor de birou

 

Amenajarea unui spatiu de lucru nu este intocmai cea mai usoara misiune, insa daca o vei face cu placere si atentie atunci rezultatul va fi cu siguranta cel mult dorit. Pe langa corpurile de mobilier ce trebuie sa se regaseasca in cadrul unui birou (masa, spatiile de depozitare, etc.), scaunele au un rol deosbit de important, astfel incat alegerea acestora trebuie sa se faca tinand cont de o serie de sfaturi.

Cum sa alegi scaune de birou?

Primul aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand vine vorba de alegera unor scaune birou este cel referitor la calitatea acestora. E detaliul de care va trebui sa tii cont cu orice ocazie si indiferent daca e vorba de spatiul de birou sau un altul.

Ce se intelege printr-un scaun de calitate? In primul rand trebuie sa te asiguri ca acesta va putea suporta o greutate optima si nu vei intampina emotii sau dificultati atunci cand va fi folosit de o persoana mai plinuta.

De asemenea, e important de constientizat faptul ca un spatiu de birouri este unul ce prezinta un trafic destul de ridicat, lumea vine, iese, asteapta, se aseaza jos, astfel incat scaunele sunt destul de utilizate. In situatia in care acestea nu sunt unele de calitate se vor deteriora cu usurinta, iar in scurt timp va fi necesara inlocuirea lor.

Prin urmare, in procesul de alegere a unor scaune birou, precum si in orice alte tipuri de scaune, rezistenta si fiabilitatea sunt aspecte ce trebuie sa fie urmarite cu prioritate, indiferent de ce alte caracteristici mai prezinta acestea.

Ce fel de scaune trebuie sa fie prezente intr-un spatiu de birouri?

Este foarte clar ca nu vei putea amenaja intregul birou cu acelasi tip de scaune, principalul motiv fiind faptul ca exista diverse zone, cu diverse activitati, iar acest lucru presupune achizitionarea unora pe masura.

Ce inseamna acest lucru? E simplu. Trebuie de inteles cum este structurat un birou: acesta are o zona de receptie, una de asteptare, in multe cazuri o sala de conferinta, un spatiu unde se desfasoara activitatea principala, precum si o camera directoriala. Luand pe rand fiecare dintre aceste spatii vom prezenta ceea ce trebuie urmarit in achizitionarea unor scaune cat mai folositoare.

Zona de receptie si asteptare

Avand in vedere faptul ca prima impresie este una care conteza foarte mult, alegerea unor scaune care sa exceleze la capitolul estetica e un factor important atunci cand tinem cont de aceasta zona. Cu toate acestea, trebuie sa luam in considerare si faptul ca vor fi destul de folosite, fiind un spatiu tranzitat de cele mai multe persoane, astfel incat trebuie sa faca fata cu brio acestui aspect.

Totodata, e important sa se aleaga o culoare care sa se potriveasca cu mobilierul amplasat in spatiul respectiv, ceea ce va oferi o imagine vizuala cat mai placuta, eleganta si va inspira seriozitate.

Zona operationala

In cadrul acestui spatiu este cert ca vorbim de scaune cu rotile, fiind necesara o mobilitate mult mai ridicata decat in cadrul celorlalte zone. Avand in vedere ca persoanele ce lucreaza timp de 8 ore la birou isi vor petrece o mare parte a timpului in sezut, confortul trebuie sa fie pe deplin urmarit atunci cand se doreste alegerea scaunelor perfecte.

Zona de conferinte

Aceasta e zona in care creativitatea, ideile si discutiile ating cel mai ridicat nivel, iar din acest motive scaunele pentru zona de conferinte trebuie sa poata fi usor adaptate unei mese de lungime mai mare, sa fie confortabile si sa aiba un aspect cat mai placut.

Zona directoriala

Am lasat aceasta zona la final, fiind si cea mai importanta, datorita faptului ca in cadrul acesteia se iau cele mai importante decizii, se negocieaza cu diversi clienti, au loc intalniri cu potentiali parteneri de afaceri, precum si faptul ca se incheie numeroase contracte.

In urma tuturor acestor aspecte anterior enumerate este foarte clar faptul ca scaunele din aceasta incapere trebuie sa exceleze din toate punctele de vedere, sa impresioneze si sa fie definite de eleganta.

Prin urmare, in alegerea unor scaune de birou trebuie sa se aiba in vedere urmatoarele aspecte:

  • gradul de rezistenta
  • fiabilitatea oferita
  • culoarea
  • destinatia
  • aspect si design
  • materialul utilizat
  • nivelul de confort oferit
  • mobilitatea si reglarea.

Daca alegerea va tine cont de acestea atunci scaunele alese vor fi cu siguranta cele mai bune!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes