Inele din aur cu pietre pretioase create in laborator

Stiinta evolueaza, iar domenii din cele mai variate se bazeaza pe aportul de inovatii si tehnologii noi. Nici piata bijuteriilor nu face exceptie, in laboratoarele moderne fiind acum posibila crearea de pietre pretioase artificiale, precum cristalele de zirconiu. Aceste pietre pot inlocui cu succes nestematele veritabile, fiind o alternativa la diamante. In consecinta, mai multe cupluri isi pot permite achizitionarea unei perechi de verighete full-stone.

Savantii au reusit sa confectioneze diferite tipuri de cristale. Probabil ca ati auzit despre sticla de murano sau sunteti familiari cu bijuteriile ornate cu cristale Swarovski. Acestea din urma au un aspect special, insa prezinta si cateva dezavantaje, fiind predispuse zgarierii si spargerii. Pe departe, pietrele de zirconiu constituie cel mai deosevit tip de cristale artificiale care se caracterizeaza prin similitudini izbitoare cu diamantele, atat in ceea ce priveste gradul de stralucire, cat si duritatea. In primul rand, ele sunt formate din oxid de zirconiu si au o duritate mare, fiind cotate cu locul 8 pe scara Mohs. Putin mai fragile decat diamantele, ele necesita o grija mai sporita. In cazul in care profesia dumneavoastra implica lucrul cu mainile, activitati sportive etc., trebuie sa acordati atentie pietrelor care orneaza inelul pe care il purtati. Conform indicelui de refractie (2176), cristalele de zirconiu sunt unele dintre pietrele care reflecta cel mai mult lumina. O alta calitate a acestora o constituie si faptul ca pot fi piese complet transparente, spre deosebire de diamante. O modalitate usoara de a distinge zirconiul de cristalele chinezesti este sa va orientati dupa greutate. In atelierele ATCOM, mesteri bijutieri cu o vasta experienta calibreaza pietrele de zirconiu la perfectiune, astfel incat orice produs finit care iese din fabrica se bucura de o calitate exemplara.

Puteti cumpara direct din magazinele nostre sau comanda online perechea de verighete aur cu cristale de zirconiu  cu design-ul preferat. Pietrele sunt bine fixate, manual sau cu laser de ultima generatie, astfel incat probabilitatea ca acestea sa cada de la locul lor este una foarte redusa!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes