Beneficiile uleiurilor esentiale

Chiar daca medicamentatia reprezinta modalitatea prin care ne tratam in momentul in care suferim de vre-o afectiune, uleiurile esentiale incep sa devina din ce in ce mai utilizate in momentul in care suferim de vre-o afectiune medicala. Acest lucru se datoreaza beneficiilor pe care acest tip de uleiuri le are asupra sanatatii noastre. Pe langa faptul ca trateaza anumite afectiuni, uleiurile esentiale sunt utilizate si pentru ca tin deoparte factorii negativi ce ne-ar putea afecta starea de sanatate. Avand in vedere acest lucru iata care sunt cele mai populare tipuri de uleiuri ce se folosesc precum si care sunt cele mai importante afectiuni medicale impotriva carora lupta uleiurile esentiale.

Cultivata din ce in ce mai mult si in tara noastra, lavanda are foarte multe intrebuintari motiv pentru care este foarte cautata pe piata. Uleiul din lavanda este doar unul din produsele ce pot fi obtinute din aceasta planta. Acesta este utilizat printre altele pentru tratarea infectiilor respiratorii, pentru tratarea problemelor dermatologice ori pentru reducerea colesterolului din sange. Avand in vedere ca din ce in ce mai multa lume se plange de nivelul mare de colesterol din sange, ueliul din lavanda este foarte utilizat in acest sens.

Cu o aroma puternica, inconfundabila, uleiul de busuioc este foarte util in tratarea muschilor inflamati ca urmare a depunerii unui efort fizic mare. De asemenea uleiul din busuioc este utilizat si pentru tratarea urmatoarelor afectiuni:

  • Infectii pulmonare;
  • Infectii ale gatului;
  • Migrene;

Intarirea sistemului imunitar precum si a celui circulator reprezinta alte doua intrebuintari ale uleiului esential de busuioc.

Chiar daca unii dintre noi folosesc oregano ca si condiment, nu aceasta este singura intrebuintare a acestei plante. Uleiul obtinut din aceasta este foarte util in tratarea reumatismului, a problemelor digestive ori a afectiunilor cailor respiratorii.

Uleiul de palo santo este unul dintre cele mai vechi uleiuri esentiale utilizate atat pentru purificarea sufletului si a trupului cat si pentru tratarea diverselor afectiuni. Durerile musculare, inflamatiile ori infectiile sunt doar trei dintre afectiunile ce sunt tratate cu succes de catre utilizarea de ulei palo santo, motiv pentru care recomand tuturor sa incerce acest tip de ulei esential, mai ales avand in vedere ca a fost utilizat inca din cele mai vechi timpuri.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes