Ce trebuie sa stii cand cumperi un polizor unghiular?

Poate ca esti profesionist sau poate ca ai doar o pasiune pentru bricolaj – oricare ar fi situatia, trebuie sa incluzi in arsenalul tau de scule si unelte un polizor unghiular. Cunoscut si sub denumirea de „flex”, acest aparat puternic si eficient te va ajuta sa duci numeroase sarcini la bun sfarsit.

Dilema cu care te confrunti de obicei la orice achizitie se aplica si in cazul polizoarelor unghiulare. Exista atat de multe modele pe piata, atat de multi producatori si atat de multe specificatii de care trebuie sa tii cont, incat pur si simplu nu stii ce anume sa alegi. Pentru a-ti usura procesul de selectie iti oferim in continuare cateva recomandari.

Pentru ce vei folosi aparatul?

Acesta este primul lucru la care trebuie sa te gandesti. Pentru ce cumperi un polizor unghiular? Il vei folosi la nivel profesional? In acest caz va trebui sa cauti un model mai puternic, cu alimentare la priza. Il vei folosi doar ocazional, in regim hobby? Intr-o astfel de situatie nu vei avea neaparata nevoie de un aparat profesional – iti va fi suficient un polizor unghiular cu acumulatori. Tipul de alimentare iti va oferi mobilitatea si puterea cautata, in functie de scopul in care il utilizezi.

De asemenea, conteaza foarte mult si ce tipuri de materiale vei prelucra cu ajutorul polizorului unghiular. In acest sens, trebuie sa fii atent la marimea discului ce poate fi montat la polizorul unghiular. Daca il vei folosi pentru taierea tevilor cu diametru mic, ascutirea cutitelor sau a  diverselor unelte de slefuit, iti recomandam flexurile cu disc de 125 mm. In cazul in care vei folosi aparatul la operatiuni mai solicitante, precum taierea tevilor de grosime mai mare sau slefuirea bordurilor, pietrei etc., iti recomandam un polizor ce suporta un disc de minim 180 mm.

Puterea oferita de aparat conteaza de asemenea foarte mult. Pentru a prelucra materiale cu duritate scazuta sau medie, un flex cu putere de maxim 800 W iti va fi mai mult decat suficient. Daca vei folosi polizorul pentru prelucrarea unor materiale mai dure (de ex. gresie si faianta), este indicat sa cumperi un aparat cu putere de minim 1000 W. Pentru nivel profesional si lucrari mai complexe, exista de asemenea polizoare cu motoare mult mai puternice, de peste 2000 W.

Alte sfaturi cu privire la achizitie

Dincolo de specificatiile tehnice, va trebui sa acorzi o atentie deosebita si calitatii aparatului. Pentru a te asigura ca faci cea mai buna alegere, cumpara un polizor unghiular de la un brand cunoscut, cere recomandari si verifica inclusiv parerile altor utilizatori ce au mai cumparat produsul.

Nu te orienta dupa pret! Aceasta ultima recomandare este de fapt valabila pentru orice achizitie pe care o faci. Dupa cum ai putut observa probabil din propriile experiente, pretul este adesea irelevant. Ieftin nu inseamna de fiecare data si calitate slaba, iar scump nu este echivalent neaparat cu un nivel calitativ superior. Totusi, in majoritatea cazurilor, un pret mai ridicat ofera si garantia calitatii. Incearca sa optezi pentru acel produs care se potriveste exact nevoilor tale, care sa te ajute sa iti duci la indeplinire sarcinile.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes