Achizitionarea unui apartament nou versus achizitionarea unui apartament vechi

Deseori trebuie sa alegem in functie de cat ne permite bugetul, iar investirea intr-un apartament depinde intr-o foarte mare masura de acest lucru. O intrebare pe care sigur si-o adreseaza toti cei care s-au decis sa cumpere un apartament este legata de tipul acestuia: sa fie unul vechi sau unul nou? Parerile din acest punct de vedere sunt impartite.

Exista o multime de lucruri asupra carora trebuie sa faci investigatii atunci cand vizionezi posibile viitoare locuinte. Cert este faptul ca iti trebuie si multa rabdare daca vrei sa stii sigur ca nu ai facut o investitie proasta, care in final nu iti va oferi nici o satisfactie, ci din contra numai batai de cap.

Apartament nou versus apartament vechi – ce sa fie?

Cel mai important este nivelul de confort pe care reuseste sa ti-l asigure locuinta respectiva. Bineinteles, asta nu inseamna ca nu vei avea in vedere si aspectele ce tin de pret, de structura sau de pozitionarea imobilului. Conform celor ce au achizitionat apartamente dupa cutremurul din 1977, este mult mai convenabil sa investesti intr-un apartament nou. Majoritatea spun asta pentru ca se pare ca preturile constructiilor mai vechi sunt mult mai mari decat a celor noi.

Asadar pretul ar fi primul lucru de pus in balanta atunci cand vrei sa cumperi un imobil. Normal ca asta nu este tot ce conteaza. Totusi, daca vrei sa fii tratat corect, trebuie sa te interesezi si in aceasta privinta. Spre exemplu, cei care au cautat un apartament in Brasov, au ajuns la concluzia ca e mult mai avantajos sa cumpere un apartament oferit de Maurer Imobiliare Brasov, decat sa ia unul care a mai fost locuit.

Cu toate acestea mai sunt multe alte aspecte de luat in considerare, dupa cum am mai mentionat. Asadar, care sunt cele mai importante elemente carora trebuie sa le acorzi o atentie deosebita atunci cand vizitezi un apartament nou versus unul vechi?

Functionalitatea instalatiilor electrice si sanitare! In cazul unui apartament nou stii ca aceasta nu a mai fost folosita, deci ar trebui sa functioneze mai mult decat perfect. Sa stii insa ca recomandat ar fi sa verifici totusi pentru a fi sigur ca totul este in regula. Cand vine vorba despre apartamentele care au mai fost locuite, trebuie sa fii mult mai atent. Sfatul meu este ca dupa ce ai verificat instalatiile, sa le mai verifici o data. Nu vrei sa ai parte de surprize-surprize atunci cand te muti in „noul” apartament, nu e asa?

Trebuie sa te documentezi in privinta materialelor ce au fost foloste in constructia ansamblurilor rezidentiale, indiferent ca este vorba despre cele noi sau despre cele vechi ce au fost renovate. Stii ca exista zone cu risc ridicat de pericol in caz de cutremure, nu? Care sunt sansele ca, neverificand acest aspect, sa nimeresti fix un astfel de apartament predispus pagubelor?

Ce trebuie sa faci in acest sens? Spre exemplu, atunci cand soliciti specialistilor Maurer Imobiliare Brasov sa iti prezinte un apartament, acestia te pun la curent cu tot ceea ce trebuie sa stii despre respectivul imobil. Asta inseamna ca beneficiezi din start si de garantia ca suprafata pe care este amplasat apartamentul este sigura, ferita de orice pericol. De aceea, este bine ca inainte de a lua orice decizie sa ceri proprietarilor detalii si dovezi fizice cu privire la acest aspect.

Daca vrei sa stii sigur ca ai ales bine, pune in balanta cele doua variante si opreste-te asupra celei pe care o consideri cea mai potrivita pentru tine, atat din punct de vedere al calitatii, cat si al pretului.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes