Unde poți repara motoare electrice trifazate

Pentru a putea pune în practică un proces industrial, nu are importanță în ce ramură îl dorim, avem nevoie de transformarea  unor tipuri de energie (termică, electrică, eoliană etc.) în energie mecanică. Atunci când vrei să începi o afacere bazată pe  o activitate de producție vei fi surprinsă de câte motoare electrice trifazate  vei avea nevoie.  Tocmai de aceea vei avea nevoie de un site ca Braco, care să îți fie alături.

Aceste motoare le vom găsi în număr foarte mare în majoritatea echipamentelor necesare întregului proces de producție. De asemenea, orice bandă de transport pentru materia primă este pusă în mișcare de un astfel de motor electric trifazat.

Motorul electric trifazat a apărut în industrie încă din anul 1880 și de atunci este prezent în toate ramurile acesteia. S-a impus datorită forței mecanice, destul de mari, pe care o produce și a mai multor avantaje față de alte motoare de aceeași putere. Un astfel de motor produce vibrații mai puțin intense. Apoi nu are nevoie de un alt dispozitiv care să îl pornească. Aceste motoare sunt ușor de întreținut, au un cuplu destul de mare și desigur ocupă un spațiu mai mic. Nu în ultimul rând, datorită folosirii energiei electrice sunt și mult mai economice.

O descrieră sumară a motorului electric trifazat ar arăta cam astfel. Pentru a genera forța de rotație a axului are în componență un rotor cu 3 ( 5, 7, 9, etc.) bobine, ce este înconjurat de către 2 electromagneți statici. În aceste componente apar diferențe de polaritate magnetică. Acestea vor genera forțe de atracție, dar și de respingere, care împreună vor pune în mișcare rotorul.

Un astfel de motor trifazat funcționează numai la tensiuni mai mari de 380 V și, după cum îi spune și numele, are nevoie de un circuit special pentru alimentare. Un astfel de circuit va avea două faze și un nul. Datorită acestui tip de conexiune motorul va putea oferi forța necesară bunei desfășurări a procesului de producție.

Cine ne oferă motoare electrice trifazate?

Banner BRACO MES

Având în vedere, că în orice proces industrial se folosesc destul de multe motoare electrice trifazate este nevoie de specialiști care să le poată repara. Eu recomand BRACO MES. De ce? Simplu. Această firmă are în dotare absolut toate tipurile de utilaje necesare pentru efectuarea oricărui tip de reparație. Fie că aveți nevoie de probe electrice, de echilibrare dinamică, de rebobinare sau de schimbare a arborelui motor, etc. la ei le puteți face.

Totuși pentru ca motoarele voastre să nu fie nevoite să suporte o reparație o perioadă cât mai îndelungată, alegeți-le ținând cont de mai multe criterii. Vreți să le aflați? Intrați pe bracomotoareelectrice.ro  și le descoperiți pe toate.

În primul rând alege motorul în funcție de mediul în care îl vei folosi. Este important de știut dacă acolo unde va funcționa motorul este umiditate, căldură, mediu corosiv, praf etc. Apoi fii atent că unii furnizori dau puterea absorbită și nu puterea nominală pe axul său. Un alt element important este dat de inerția sarcinii ce impune o anumită metodă de acționare la pornire. Nu în ultimul rând fiți atenți la asigurarea protecției sale la suprasarcină.

Pe lângă aceste sfaturi ce le veți găsi pe site, firma BRACO MES vă pune la dispoziție și o gamă foarte diversificată de motoare, reductoare, ventilatoare, generatoare curent și compresoare aer.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes