Solutii de aer conditionat moderne pentru mansarda casei tale

Daca v-ati decis sa includeti o mansarda in proiectul viitoarei case sau doriti transformarea podului locuibil dintr-o cladire veche in curs de renovare, este primordial sa va ganditi si la confortul dumneavoastra. Puteti obtine un confort sporit, adecvat necesitatilor, instaland o sursa de caldura, planificand o ventilatie eficienta (in mansarde aerul este de obicei mai umed decat in restul incaperilor), precum si prin montarea unei solutii de aer conditionat corespunzatoare.

Nu orice sistem sau tip de aparat de aer conditionat duct   este potrivit pentru mansarda, insa alegand ducturi performante veti rezolva cu succes problema temperaturii si umiditatii. O investitie rentabila se poate dovedi alegerea unei unitati AC de interior din oferta ducturi Daikin Siesta .

Aerul conditionat pentru mansarda se alege in functie de dimensiunile si suprafata acesteia. De aceea, trebuie sa aveti in vedere un aparat care dispune de puterea optima calculata in unitati BTU, atat pentru a evita pierderile energetice, cat si pentru a asigura necesarul de frig sau caldura. Sistemele de tip duct va avantajeaza prin controlul sporit asupra temperaturii din habitat, inclusiv al umiditatii, deoarece curentii raciti sau calzi vor circula prin intermediul conductelor montate in interiorul peretilor. Acest lucru este valabil pentru mansardele in stil traditional.

In cazul mansardelor moderne, amenajate sub acoperisul unei foste fabrici sau depozit, pentru un look contemporan, puteti atribui conductelor de aerisire si tevilor de caldura un nou rol, cel de element decorativ. Drept rezultat, va veti bucura de un design interior mai sofisticat, unde diverse tevi si conducte de aer conditionat pot fi expuse vederii intr-un mod original.

Sub nicio forma nu recomandam refolosirea unor aparate de aer conditionat, deoarece unitatile AC vechi pot consuma considerabil mai multa energie. Ideal este sa optati pentru un sistem de climatizare dotat cu echipamente Inverter. Pentru a beneficia la maxim de spatiul suplimentar al unei mansarde, este imperativ, asadar, sa aveti ca prioritate o temperatura potrivita, pentru a nu genera umezeala si a evita daunele provocate de formarea mucegaiului. Pentru o viata lunga a aparatului de aer conditionat, incercati sa il protejati de expunerea in fata razelor solare si solicitati specialistilor in domeniu executarea lucrarilor de izolatie aferente, inainte de montajul modelului tip duct ales.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes