Masuri de protectie pentru anvelope si vehicul pe timp de vara

Asa cum un sofer responsabil isi ia toate masurile de prevedere necesare pentru a dispune de o functionare optima a vehiculului pe perioada temperaturilor scazute, a ninsorilor si ploilor, si vara trebuie procedat cu aceeasi grija. Mai intai, o data ce temperaturile exterioare se mentin in jurul valorii de 7 grade Celsius, inseamna ca este cazul sa renuntati la anvelopele dedicate de iarna si sale inlocuiti cu unele specializate de vara cu dimensiunile corespunzatoare, sugerate de producator. Aceasta daca nu optati pentru folosirea aceluiasi set de anvelope pe tot parcuraul anului si v-ar interesa niste cauciucuri all season.

Va atragem atentia ca poate fi extrem de periculos sa conduceti un automobil care inca dispune de anvelope de iarna, cand temperatura de afara atinge cote caniculare. In consecinta, veti asista la marirea dramatica a distantelor de franare, ceea ce poate avea efecte negative asupra calatoriei dumneavoastra! De aceea, este absolut necesar sa cautati un model de cauciucuri vara ieftine   sau performante, in functie de bugetul personal si necesitati. Mai trebuie sa stiti si ca un stil de sofat sportiv  impune montarea de anvelope pentru turisme performante, provenind de la un brand recunoscut (Michelin, Dunlop, Goodyear, BF Goodrich, Continental, Pirelli etc.).

O alta masura care se impune este verificarea nivelului antigelului. Acesta este un lichid special pe care nu trebuie sa il combinati cu apa si are un punct de fierbere foarte inalt, in jur de 140 grade Celsius.

Inainte de a pleca vara la drum lung, asigurati-va ca instalatia de aer conditionat functioneaza in parametri normali! De asemenea, purtati intotdeauna pantofi confortabili cand conduceti vara, mai ales daca urmeaza sa parcurgeti o distanta mai lunga. Si nu uitati sa faceti plinul regulat, pentru a evita situatiile in care ramaneti fara combustibil pe marginea soselei.

Informatii generale despre anvelopele de vara  sunt disponibile online pe pagina magazinului Steffco.

Daca masina va stationa mai mult timp, incercati sa gasiti locuri de parcare situate la umbra sau folositi parcarile subterane. Cand temperaturile exterioare urca la 40 de grade C, iar masina sta in soare mai mult timp, aerul din interiorul vehiculului poate ajunge si la temperatura de 60 de grade. Din punct de vedere medical, nu este indicat sa continuati sa conduceti masina daca nu va simtiti bine sau caldura va provoaca dureri de cap si alte simptome. Un parasolar va poate fi de folos pentru a mentine temperatura din interior cat mai redusa. Alte alternative sunt instalarea unor folii impotriva radiatiilor, daca vehiculul nu este dotat cu geamuri cu protectie anti-UV.

 

.

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes