Ce sa ai in vedere inainte de executarea putului de apa forat
Inainte de a da unda verde oricarui proiect de foraj pentru alimentarea cu apa potabila, expertii in domeniu trebuie sa studieze in amanunt proprietatile rocilor din stratele acvifere. Aceste caracteristici se refera la porozitate si permeabilitate, esential fiind si sa se stabileasca care sunt gradientii, adica aspectele legate de temperatura, fisurare etc. Referitor la constructia sondei, aceasta este realizata doar in baza programului de constructie, dupa un plan care trebuie bine pus la punct si care trebuie sa tina cont de urmatoarele: adancimea de introducere a coloanelor care servesc pentru consolidarea peretilor din gaura de sonda, grosimea si diametrul tuturor burlanelor, calitatea materialelor folosite, precum si realizarea imbinarilor dintre accesoriile necesare.
Persoanele care doresc sa realizeze un put forat sunt obligate sa detina toate actele necesare, conform autoritatilor in domeniu. Firma noastra este atestata de catre Ministerul Mediului si Gospodariririi Apelor in vederea lucrarilor de foraje de mica si mare adancime cu noroi bentonitic . Va atragem atentia ca un proiect de foraj include studii hidrogeologice pertinente si nu poate incepe pana nu sunt obtinute toate documentele necesare inceperii executiei propriu-zise.
SC PRODAC SRL realizeaza foraje de alimentare cu apa folosind tehnici modern si materiale de buna calitate, precum: burlane din PVC tip Valrom special fabricate pentru acest tip de lucrari, pietris margaritar dublu spalat de granulatie 1 – 3 mm, metoda aer lift si pompa mamuth, iar echiparea puturilor forate se realizeaza cu hidrofoare si pompe submersibile de calitate germana – WILO, marca daneza – Grundfos, de calitate italiana – ZDS sau americane – pompe Franklin. Aceste pompe submersibile beneficiaza de protectie la socuri termice, lipsa de faza sau de apa.