Informatii utile despre uleiul de motor

Atentie si un elevator auto este tot ceea ce ai nevoie in momentul in care vrei sa schimbi uleiul de motor al propriului autovehicul. Cu toate acestea unii dintre proprietarii de autovehicule nu cunosc prea multe informatii despre uleiul de motor, importanta acestuia asupra bunei functionari a autovehiculului motiv pentru care degadeaza buna functionare a autovehiculului. Avand in vedere acest lucru m-am decis sa scriu acest articol in speranta ca informatiile prezentate in cadrul acestuia vor ajuta la prelungirea duratei de viata a autovehiculului.

Dupa cum am scris si la inceputul acestui articol pentru schimbarea uleiului de motor ai nevoie in primul rand de un elevator auto, indiferent ca este vorba despre un elevator auto 2 coloane ori un elevator auto foarfeca vulcanizare. De ce ai nevoie de un asemenea instrument? Pentru ca odata cu schimbarea uleiului de motor trebuie schimbat si filtrul de ulei, iar utilizarea unui elevator auto va simplifica foarte mult aceasta operatiune. De asemenea utilizarea unui asemenea instrument va ajuta la evitarea deteriorarii altor componente ce se regasesc in cadrul autovehiculului.

Pentru cei care fie nu stiu ori amana din diverse motive schimbarea uleiului de motor, acesta trebuie schimbat fie la un an fie la parcurgerea a 10.000 – 15.000 km. Exceptie de la aceasta regula fac autovehiculele care o perioada mai lunga de timp nu au fost rulate sau cele ale carui ulei de motor si-a schimbat culoarea. In aceste situatii inlocuirea uleiului de motor trebuie efectuata cat mai repede.

Chiar daca unii dintre proprietarii de autovehicule utilizeaza acelasi ulei de motor atat in anotimpul cald cat si in anotimpul rece trebuie sa stii ca exista ulei de motor special creat atat pentru anotimpul rece cat si pentru anotimpul cald. Cum il deosebesti? Uleiul de motor pentru iarna are in denumire sa litera w ( winter – iarna), in timp ce uleiul de motor destinat utilizarii in anotimpul cald este denumit doar cu ajutorul cifrelor, litera w lipsind din aceasta denumire.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes