Primul transplant autolog, efectuat pentru o fetita de 1 an, care sufera de paralizie cerebrala, proba eliberata de catre partenerul Baby Stem, banca de celule stem numarul 1 in Germania

Proba cu celule stem din sangele din cordonul ombilical este eliberata de catre partenerul Baby Stem, Seracell, banca de celule stem numarul 1 in Germania, reprezentata in exclusivitate, in Romania, de catre Baby Stem.

Rostock, 06.12.2016 – sangele din cordonul ombilical pe care parintii au ales sa il stocheze prin partenerul Baby Stem, Seracell, a fost eliberat pentru a fi utilizat in tratarea unor leziuni ale creierului.

Transplantul cu celule stem proprii s-a efectuat la renumita Universitate DUKE din Durham, Carolina de Nord/ Statele Unite ale Americii.

Deoarece celulele stem din sangele din cordonul ombilical ale fetitei au fost depozitate in doua pungi separate la Seracell, avantaj de care beneficiazasi clientii Baby Stem, medicii de la Universitatea Duke au avut oportunitatea de a utiliza doar una dintre aceste pungi cu celule stem pentru primul transplant, urmand ca ei, sa aiba o optiune aditionala/suplimentara, foarte importanta, pentru un nou tratament. Deasemenea, Baby Stem stocheaza, in functie de volumul de sange recoltat, pana la 3 probe, fiecare apta pentru un eventual transplant si 3 mini esantioane pentru viitoare teste, compatibilitate, ADN etc.

Stocarea si pregatirea celulelor stem din sangele din cordonul ombilical necesita cea mai mare competenta medicala, competenta detinuta de catre medicii specialisti de la Seracell, partenerul exclusiv al Baby Stem Romania, astfel incat preparatul cu celule stem sa fie disponibil, pentru pacient, la cea mai buna calitate si cele mai inalte standarde pentru utilizare intr-o terapie/ tratament.

Seracell, partenerul Baby Stem are experienta si expertiza medicala:

● Pentru terapii clinice si studii, Seracell a procesat si eliberat, inca din 2002, mai mult de 1.000 de probe pentru transplanturi cu celule stem din maduva osoasasi din sangele periferic.

● Partenerul Baby Stem, Seracell – in acest moment banca de celule stem numarul 1 in Germania pentru procesarea si stocarea sangelui din cordonul ombilical, a luat fiintain anul 2008 si acum a facut posibila tratarea unui copil cu propriile sale celule stem din sangele din cordonul ombilical, transplant efectuat la Universitatea Duke

● Partenerul Baby Stem, Seracell, este, prin urmare, singura banca de celule stem din Germania care are o experienta de aplicare cu ambele celule stem atat din sangele din cordonul ombilical cat si din celule din maduva osoasasi sangele periferic.

O varietate de terapii cu celule stem din cordonul ombilical si sangele din cordonul ombilical sunt dezvoltate in intreaga lume.

In Statele Unitein special, tratamentul cu celule stem corporale din sangele din cordonul ombilical este deja utilizat in aplicatii clinice (de exemplu, in paralizie cerebrala, autism sau surditate).

In ultimii ani, transfuziile autologe cu sange din cordonul ombilical (de exemplu, auto-donare) au fost folosite pentru sute de copii. Duke University, Durham, Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, detine un rol de pionierat international in acest domeniu. Este unul dintre primele centre medicale din Statele Unite si realizeaza unele dintre cele mai prestigioase studii la nivel mondial pentru transplantul cu celule stem din sangele din cordonul ombilical.

Medicii de la Universitatea Duke au realizat,in ultimii ani multiple cercetari bazate in jurul pionieratului de celule stem ale Dr. Joanne Kurtzberg.

Una dintre principalele domenii de cercetare de la Universitatea Duke este terapia de paralizie cerebrala timpurie (paralizie cerebrala).

Paralizia cerebrala descrie un grup de tulburari permanente ale dezvoltarii motricitatii si posturii, ce determina limitarea activitatii, care sunt atribuite unor disfunctii nonprogresive ce apar in dezvoltarea encefalului fetal sau al copilului mic. Aceste tulburari motorii ale paraliziei cerebrale sunt adesea acompaniate de tulburari senzoriale, de perceptie, cognitive, de comunicare si comportament, epilepsie si afectari musculoscheletale secundare.

● Cauza paraliziei cerebrale este, de obicei, un deficit de oxigen inainte, in timpul sau la scurt timp dupa nastere. Cel mai important factor de risc este prematuritatea si encefalopatia neonatala.

Speranta este ca, in cazul de leziunilor creierului, prin perfuzii cu sangele din cordonul ombilical autolog se va produce repararea celulelor nervoase. Aproximativ 300 de copii au fost deja tratati cu sangele din cordonul ombilical/corporal de obicei cu tulburari neurologice, la Duke University.

Despre Baby Stem – Seracell:

Partenerul Baby Stem, Seracell, este banca numarul 1 in Germania, din punct de vedere al recoltarii lunare si eliberarii totale si are sediul in Berlin. Aceasta functioneazain stransa legatura cu Facultatea de Medicina a Universitatii Rostock si are in portofoliu peste 1000 de tratamente cu celule stem. In fiecare an, peste 100 de pacienti apeleaza la serviciile acesteia pentru terapii clinice cu celule stem prelucrate in propriile laboratoare. In anul 1980, profesorul Mathias Freund facea parte din prima echipa care injecta celule stem in muschiul inimii, iar in anul 1990 Dr. Hans-Dieter Kleine realiza primele probe de celule stem pregatite si utilizate in transplanturi. Din 2008, in baza experientei acumulate, Baby Stem – Seracell ofera servicii de stocare a celulelor stem din cordonul ombilical, la cele mai inalte standarde.

De asemenea, partenerul Baby Stem, Seracell dispune de doua dintre cele mai importante acreditari, GMP (Good Manufacturing Practice) si JACIE. Pentru mai multe detalii, viziteaza Babystem.ro.

 ED683BA875A97EDFFCC17B46B7D29E93BB684734C175014C0B pimgpsh fullsize distr
 066D3F68599A13EA699CE425016FC20EA8FC83629BA8FB0FB2 pimgpsh fullsize distr
 D38309C0EEFFB491EAB816B72D3AD9899D8C3739B1B5CF9A05 pimgpsh fullsize distr

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes