Să vorbim despre videochat!

O meserie pentru tinere!

Că tot este Sfânta Mărie am decis să mă întâlnesc cu Măriuca, în copilărie a fost cea mai bună prietenă a mea. Mai apoi părinții ei au murit într-un accident de mașină, iar bunica ei a trimis-o la o mătușă din București. Pe atunci avea cam vreo 17 ani, din păcate lucrurile nu au decurs bine pentru că și mătușa a dat-o afară. Rămasă pe drumuri a început să își caute un loc de muncă. Voia să termine o facultate și să ajungă cineva. Ultima oară când vorbisem cu ea se angajase la un studio de videochat. Îmi aduc și acum aminte cât de teamă îmi era că o să pățească ceva. Crescusem cu acea mentalitate că această meserie este una păcătoasă.

videochat

Astăzi însă am putut să stăm mai mult de vorbă, mi-a spus că primele luni au fost un coșmar pentru că cei de la Livestudio, studio-ul la care s-a angajat, nu acceptau fete sub 18 ani. Nici măcar să intre nu avea voie, dar să participe la o ședință foto sau să semneze contractul. În ziua în care a împlinit 18 ani s-a prezentat iar la studio, desigur mai întâi i-a sunat pentru a se cunoaște și a stabili ora.

Ce beneficii are pentru că lucrează alături de studio-ul de videochat?

Încă de la început a fost cucerită de studio-ul de lux, de fetele care lucrau acolo așa că a acceptat să participe la o ședință foto. Desigur a avut parte de ajutorul unui trainer pentru a învăța micile secrete ale acestei meserii, nu s-a simțit nici măcar o clipă intimidată pentru că trainer-ul era tot o fată. Mi-a spus că a început să iubească această meserie și că nu ar renunța la ea.

Am vrut să mă iau de ea să îi spun că ce face este greșit, dar ea m-a citit înainte de a deschide gura, nu pot uita cuvintele ei: ”Dar tu nu vorbești toată ziua pe skype? Nu te lași abordată de tineri din alte orașe sau pe care nu îi cunoști? Când ți-ai pus ultima oară o poză sexy pe facebook?” Am rămas mască, cuvintele nu voiau să iasă deși îmi doream să o întreb ce legătură are asta cu meseria de model videochat. Desigur că tot ea a răspuns, eu fac toate aceste lucruri aproape zilnic și primesc bani, tu le faci doar să fii la modă.

O sedinta foto, ca model videochat.

Îmi venea să înnebunesc, dar undeva în sufletul meu știam că are dreptate. Ea nu era supărată pe mine, o dată cu trecerea timpului trecuse și ea peste aceste concepții învechite. Ce m-a frapat însă a fost suma pe care o primește pentru această meserie, dacă îmi spunea altcineva ziceam că minte, dar pe ea o cred, este aproape triplul a cât câștig eu. Măriuca este fericită că a ales să lucreze în videochat, are un contract de muncă, deci la bătrânețe nu o să își facă griji, poate strânge liniștită bani pentru ”zile negre” și în plus și-a găsit și un iubit, s-au cunoscut online și speră ca într-o bună zi să își împlinească visele împreună. Videochat-ul nu este o meserie atât de rea, depinde însă foarte mult cu ce studio alegi să pleci la drum.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes