Cumpara epitaf brodat de la vesmintebisericesti

Biserica și diversele obiceiuri

În general nu sunt persoana care să meargă la biserică, este adevărat mă rog de câte ori am ocazia, dar nu mă simt atrasă de biserică. Cu toate acestea de Paște, Crăciun sau când sunt pomeni trebuie să ajung, iar asta nu este decât un prilej pentru a afla mai multe despre obiceiuri. De acest Paște nu mi-am mai putut stăpâni curiozitatea așa că am întrebat mai multe persoane în vârstă ce este cu acel obiect dreptunghiular pe care Părintele îl folosește la slujbă. Din păcate nu am putut afla decât că se numește Sfântul Epitaf, știam că Epitaful este reprezentat de acele cuvinte scrise pe cruci sau morminte, lucru care nu prea avea legătură cu acel obiect realizat din broderie. Am decis ca a doua zi să aflu mai multe despre acest epitaf brodat.

Capture

Ce este Sfântul Epitaf? Unde se folosește și de ce?

Uitasem de acest obiect bisericesc până cineva m-a pus să îi caut pe vesmintebisericesti.ro un Veșmânt pentru Învierea Domnului, atunci am revăzut Sfântul Epitaf. Se poate observa din imagini că toate epitafele au ceva în comun înfățișează scena punerii în mormând a Mântuitorului. De aici ne putem da seama că el este folosit în mod special în perioada Paștelui și a Înălțării.

Curiozitatea mea nu s-a oprit aici așa că am început să caut și mai multe informații astfel am aflat că el are un rol important la Trecerea pe sub masă a credincioșilor, mai exact în timpul Slujbei Vecerniei Mari preotul scoate pe o masă foarte înaltă Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Sfântul Epitaf urmând ca mai apoi credincioșii să treacă pe sub masă.

Trecerea pe sub masă reprezintă de fapt intrarea în mormânt a Mântuitorului, deoarece sub masă este întuneric exact ca într-un mornânt, iar ieșirea reprezintă Învierea. Tocmai de aceea epitaful are un rol foarte important în această slujbă. Sfântul Epitaf este așezat în mijlocul bisericii până în decursul serii când Preotul alături de credincioși îl poartă în jurul bisericii actualizând înmormântarea Mântuitorului. Mai apoi acesta este pus pe Sfânta Masă și rămâne acolo până în ajunul sărbătorii Înălțării Domnului.

Capture

Sfântul Epitaf este foarte important pentru Biserică, tocmai de aceea toate Bisericile trebuie să dețină unul, iar dacă acesta prezintă uzuri trebuie schimbat cu unul nou. Acest lucru se poate face foarte ușor prin simpla apelare la site-ul vesmintebisericesti.ro, aici găsim zeci de modele de epitaf brodat, deci cu siguranță veți avea de unde alege.

Epitaful trebuie realizat din cele mai bune materiale, pentru ca acesta să reziste pentru o perioadă foarte lungă de timp. Crilovic este o firmă cu o vechime foarte mare în acest domeniu, mai exact vorbim de peste 34 de ani în care au oferit produse pentru sute de biserici.

Dacă vă doriți cele mai bune și mai durabile obiecte sau veșminte bisericești nu trebuie decât să intrați pe acest site și să alegeți modelele dorite. Puteți să alegeți obiectele care se potrivesc cel mai bine cu aspectul interior al bisericii. Mai apoi veți putea oficia toate slujbele necesare fără a vă fi teamă că vă lipsește ceva.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes