O nuntă ca în filme în București

Mâine este în sfârșit ziua cea mare. Știți și voi acel moment în care îți este frică să nu greșești, să nu se întâmple ceva rău și evenimentul să se transforme într-o catastrofă? Ei bine asta simțeam eu acum, după o săptămână în care ne-am ocupat de organizarea fericitului eveniment.

Salon-Toujours-l'Amour-(1)

Chiar dacă locuiam în Craiova nu am putut rezista tentației de a ne căsători într-o locație atât de elegantă și rafinată cum este Salon Du Mariage Toujours l’Amour. Așa că de o săptămână ne aflăm cazați în incinta Săftica Resort, locul în care începând de astăzi se vor caza și invitații veniți din provincie. Cine ar fi crezut că restaurantul nunți ne va oferi și cazare?

Este 01:00  și mai sunt 5 ore până vom intra în marea alergare din ziua nunții și eu tot nu pot dormi, am verificat lista de invitați și modul în care vor fi așezați la masă de peste 1000 de ori, nu care cumva nenea Aurel să se nimerească lângă coana Antoneta și să izbucnească războiul…

Cred că este momentul să trec la somn, peste câteva ore va trebui să fiu din nou în picioare, uite ce frumos doamne, mă așez la pieptul lui ca un mic copilaș și ochii mi se închid…

(În oglinda mea te văd o viață întreagăSalon-Toujours-l'Amour-(49)
Oare mă vei iubi la fel și după ce anii o să treacă…)*

 

Ce?!? Este deja dimineață? Nu se poate… totuși ceasul de pe perete arată doar ora 02:30… Mă uit la telefon și văd că Mona mă sună… trebuie să îi răspund pentru că altfel va suna încontinuu… (Mona este cea mai bună prietenă a mea, dar cu toate acestea ea nu știe ce înseamnă somnul sau cuvântul NU).

  • Spune-mi că nu este acesta locul în care va fi organizată nunta! Doamne ce frumos este… cred că am ajuns în Rai… Nu îmi vine să cred… (Gata… trebuia să mă duc să o iau de acolo până nu trezea toți invitații)
  • Vin după tine.. rămâi acolo și nu mai vorbi…(M-am îmbrăcat repede și am ieșit ca să o găsesc)… Era în curtea hotelului și admira priveliștea în același timp făcându-și poze pentru a vedea și bărbasu’ ce pierduse dacă nu o însoțise la nuntă. Apoi am stat până dimineața de vorbă.

Salon-Toujours-l'Amour-(48)Primii care au ajuns jos au fost cavalerii de onoare și cu domnișoarele de onoare. Oare care o fi semnificația domnișoarelor de onoare? Adică știu că în vechime cavalerii erau cei care îl ajutau pe mire, adică pe cel care răpea mireasa, să îți protejeze aleasa împotriva încercărilor părinților de a o readuce acasă…

Nu am avut timp de gândit pentru că nașa, mama și domnișoarele de onoare au reușit să mă fure pentru a începe gătitul miresei, știți voi toate acele operațiuni plictisitoare în care nașa se preface că îmi așează voalul și cu parura pe cap. Nu se poate mireasă fără voal, adică cum ar mai putea cavalerii de onoare să îl păcălească pe mire că voi fi schimbată cu alta?

Mirele este mai norocos, el are parte de acțiune în timpul bărbieritului. Știți voi acel moment în care se așează plata pentru cavalerul care îl bărbierește sub piciorul mirelui și în timp ce acesta este ”bărbierit” ceilalți cavaleri încearcă să ia banii. Ei se bucură de soare în spațiul verde din fața salonului, pentru că ni s-a permis să organizăm acolo frumosul eveniment.Salon-Ad'or-(6)

Cum de la nuntă nu poate lipsi hora miresei am reușit să obținem compromisul de a fi jucată tot în aer liber aproape de piscină, chiar dacă nu ne aflăm tocmai în fața casei mele, minunata priveliște ne-a permis să ne transpunem într-un minunat vis. A urmat desigur ruperea turtei, oferindu-le astfel nuntașilor posibilitatea de a lua cu ei o parte din fericirea acestei zile.

Pentru că am dorit să facem și cununia civilă și cea religioasă în aceeași zi, am decis să apelăm la ajutorul celor de la Salonul Du Mariage Toujours l’Amour, care ne-au oferit posibilitatea de a le realiza pe amândouă pe marginea piscinei. A fost unul dintre cele mai frumoase momente din viața noastră, am putut să ne adaugăm pe degete frumoasele verighetele de nuntă.

Salon-Ad'or-(5)A urmat o scurtă perioadă în care m-am putut bucura de propria mea baie, doamne era dublă față de apartamentul în care locuisem până atunci… cum să îți dorești să pleci vreodată din ea? Vorbim de multe, foarte multe oglinzi, un mic loc în care mă puteam retrage pe toată perioada serii.

Am reușit să realizăm și un dans al mirilor în jurul mesei, iar al meu scump bărbat a reușit (desigur lăsat de mine) să mă calce pe picior. După ce ne-am odihnit câteva ore în camerele noastre, adică eu am fost furată de domnișoarele de onoare, iar iubitul meu de cavaleri, am mers la salonul de nuntă.

Totul era așa cum mi-am imaginat, reușiseră chiar să combine foarte frumos aranjamentele florale alb cu mov cu restul încăperii. În scurt timp Salonul Du Mariage Toujours l’Amour era plin, invitații fiind întâmpinați cu șampanie și pișcoturi. Prima oară a început nașul care a decis să închine un pahar în cinstea noastră.Salon-Toujours-l'Amour-(50)

Pentru că am simțit că este momentul să înceapă dansul am mers pe minunata platformă așezată deasupra piscinei special pentru noi. Este absolut superb ca la lăsarea serii să dansezi deasupra apei, mă bucur că nu m-am împiedicat pentru că riscam să facem o baie. În timpul dansului am fost înconjurați de artificii, ce să mai zic totul a fost perfect.

Pentru că au venit și șefii soțului meu am decis să apelăm și la ajutorul barmanilor, astfel invitații puteau foarte ușor să primească cocktail-uri, toate acestea în minunatul spectacol organizat de aceștia. Sinceră să fiu nu știu cum de reușesc să nu doboare sticlele în timpul jongleriilor.

Salon-Ad'or-(1)În timp ce cavalerii împreună cu mine i-am pregătit soțului surpriza de a aduce o dansatoare din buric, între timp eu am fost furată. Cea mai haioasă a fost mama-soacră care când a auzit că am fost furată a crezut că am fugit pentru că fiul ei nu avea grijă de mine. În lunga ei ceartă, fiind și amețită de tocurile foarte înalte pe care le purta a reușit să facă prima baie în piscină din seara noastră.

După ce soțul a plătit câte o sticlă de whisky pentru fiecare răpitor am fost readusă, mama-soacră se schimbase și își mai revenise un pic pentru că mă văzuse. A urmat un moment foarte frumos pentru că ni s-a permis să realizăm și berbecuț la proțap, astfel am putut aduce cu noi frumusețea nunților românești.

Cum tot am adus vorba de asta, mi-am amintit că nu am vorbit nimic despre mâncare, oare mai trebuie să vă zic că au bucătărie proprie? Să vă spun că un Chef se va ocupa ca invitații voștri să poată mânca cele mai bune preparate? Noi am fost super mulțumiți, până și cele mai pretențioase invitate au apreciat preparatele gătite.

Imediat după tăierea tortului, de la 00:00 a Salon-Toujours-l'Amour-(3)urmat un superb foc de artificii deasupra piscinei, toți invitații au fost încântați de minunatul spectacol. Profitând de acest moment am decis să arunc și buchetul, astfel toate domnișoarele nemăritate s-au așezat pe partea piscinei care era fix în fața platformei, iar eu am aruncat buchetul , așa cum cere tradiția nu s-a putut face nimic fără a le păcăli de două ori. Două din tinere au căzut în apă în încercarea de a prinde buchetul.

Așa cum cere tradiția ne-am pregătit pentru scoaterea voalului ce a fost pus pe capul tinerei care a prins buchetul, a urmat o porție de râs despre modul în care îmi stătea cu batic.  Spre amuzamentul oaspeților soțul meu s-a chinuit să îmi scoată pe marginea piscinei jarteaua. După ce a reușit a urmat momentul în care unul dintre bărbați trebuia să prindă jarteaua. Spre deosebire de fetele care încercau să prindă buchetul, băieții au căzut spre amuzamentul oaspeților în piscină pentru ca astfel să scape de pedeapsă.

Salon-Toujours-l'Amour-(45)La sfârșitul petrecerii oaspeții veniți de departe au rămas să doarmă în camere, alături de membrii cei mai importanți ai familiei. Restul fie și-au luat mașinile din marea parcare pusă la dispoziție de Salon Du Mariage Toujours l’Amour, fie au optat pentru unul din taxiurile oferite de ei.

Acum este deja târziu, trebuie să mă pregătesc pentru că în câteva ore urmează să organizăm petrecerea ciorbei de potroace, tot aici lângă piscină. Dacă sunteți în căutarea unui Salon în care să vă organizați nunta, atunci Salon Du Mariage Toujours l’Amour este alegerea cea mai bună.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog Spring 2016.

*Versurile dintr-o melodie

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes