Cenușăreasa și decorarea ”Palatului”

”Am revenit, așa cum bine știți de data trecută, am mers la Bal și am întâlnit un frumos prinț, despre asta vă voi povesti însă într-un articol viitor, ei bine la scurt timp după asta ne-am căsătorit. Desigur asta a fost posibil după ce am trecut de câteva probe pentru a o cuceri pe mama-soacră, una dintre ele a constat în decorarea casei în care urma să locuim.

  • Mama-soacră: Nora mea iubită, am cumpărat pentru voi doi o căsuță, dar am decis să vă lăsăm pe voi să alegeți cum să o decorați, mă bazez pe tine și știu că vei lua cele mai bune decizii. (deși vorbea cu zâmbetul pe buze, deja se gândea că nu voi reuși să fac față acestei sarcini).
  • Cenușăreasa: (Adevărul este că nu știam foarte multe persoane care să se ocupe de amenajări și nici nu voiam să depășesc bugetul alocat acestora) Voi face tot posibilul ca să rezolv problema.

Au trecut deja două zile fără ca măcar să găsesc ceva pe placul tuturor, iar unde găseam ceva apăreau multe alte probleme. Asta până când din dorința de a bea o cafea caldă am descoperit un loc diferit, tocmai văzusem un cuplu care băuse una și care ieșise foarte vesel din acea cafenea ciudată, am apucat doar să citesc numele Diego, înainte de a intra.

  • Cenușăreasa: Vreau și eu o cafea vă rog. (Mi s-a părut mie sau această chelnăriță s-a uitat puțin ciudat la mine? Cred că sunt paranoică în ultima perioadă, fata s-a întors cu o ceașcă mare de cafea caldă, mirosea așa de frumos…)…
  • Fata: Numele meu este Aniela. Cu ce vă pot fi de folos? Cum ați vrea să fie decorată casa viselor voastre?
  • Cenușăreasa: (Această fată este mult prea curioasă și pare că știe deja de cadou, dar totuși cafeaua mă îndeamnă să visez și să îi spun exact ce îmi doresc). Păi… nu prea știu cum să încep… Cred că prima cameră pe care vreau să o decorez este livingul, cu siguranță mama-soacră va urmări cu o foarte mare atenție această cameră atunci când va veni în vizită. Îmi doresc ca în această cameră să se regăsească un parchet laminat din nuc, camera este foarte luminoasă și pereții sunt albi, deci sunt sigură că se va potrivi de minune. Lângă el aș mai adăuga și o perdea cu imprimeuri violet, mă gândesc la niște micuțe floricele care să stea pe ea și care să ne reamintească de prospețimea primăverii. Soacrei nu îi place ca parchetul să stea simplu pe jos, deci ar mai trebui ales un covor, pentru a completa camera aș alege un covor de culoarea cristalelor gri, știu sună nebunesc dar cam asta îmi doresc și nu găsesc nicăieri… (cafeaua s-a terminat și visul s-a dus și el)… Cât mă costă? (Tot ce voiam era să plec și să uit acest vis nebun).

  • Aniela: Păi mai întâi trebuie să îmi spuneți ce măsuri vreți să aibă fiecare material în parte, puteți să vă uitați și pe catalogul nostru, dar cred că am găsit deja produsele de care aveți nevoie.
  • Cenușăreasa: Produse…? Despre ce vorbiți eu mă refeream la cât mă costă cafeaua.

  • Aniela: Cafeaua este din partea noastră, ea este cea care ne ajută să ajungem mai aproape de inima fiecărei persoane care vrea să își decoreze camera. Nu ați venit aici ca să cumpărați parchet pentru casa visată?
  • Cenușăreasa: (Mă simțeam ca într-un vis, de abia după atâta timp mă uitam pentru prima oară în jurul meu și vedeam atât de multe perdele, covoare moderne, dar și multe alte lucruri pe care le căutasem. Voiam să mă ridic și să plec, dar dorința de a redecora casa așa cum îmi doream era prea mare pentru a nu asculta și sfaturile Anielei) vrei să spui că tu mă poți ajuta să redecorez casa așa cum îmi doresc? Dar cum vom face pentru tivirea perdelelor?
  • Aniela: Noi vă ajutăm cu toate sfaturile de care aveți nevoie pentru a alege produsele potrivite, tivirea perdelelor se va face în mod gratuit de către noi, dumneavoastră nu trebuie decât să ne spuneți dimensiunile de care aveți nevoie. Uitați în acest catalog puteți descoperi toate produsele noastre și să le alegeți pe cele care vă plac cel mai mult.
  • Cenușăreasa: (Nu îmi venea să cred au atât de multe modele și uite unul exact ca în visele mele, nici dacă apelam la un croitor nu ieșeau atât de bine, acest loc este un rai)… M-ar interesa și o pardoseală rezistentă la apă, dar nu cred că există (Mă gândeam cu teroare la zilele de iarnă în care fie că vrei sau nu este aproape imposibil să nu aduci zăpada în casă, iar mai apoi zilele ploioase… offf atâta apă, sigur parchetul nu va rezista).

  • Aniela: Desigur, puteți alege un model de aici, toate aceste pardoseli sunt realizate pentru a rezista la apă.
  • Cenușăreasa: Toate?!? (Ce i-aș mai putea cere eu Anielei? Am întrebat-o de modul în care mocheta va putea fi pusă în camera de zi și mi-a răspuns că tot ei se vor ocupa de surfilarea ei pentru a veni la perfecție în toate colțurile camerei, iar asta nu mă va costa nimic… Eram pur și simplu uimită, găsisem și modele pentru camera copiilor, dar cum nu știam dacă va fi o fetiță sau un băiețel am zis că mai poate aștepta… Pur și simplu acest mic magazin mi-a oferit tot ce aveam nevoie… Doar că…)
  • Aniela: Ce s-a întâmplat? De ce v-ați întristat? Am greșit cu ceva?
  • Cenușăreasa: Nu este vorba de asta, mă gândeam cât de greu va fi să aduc toate aceste lucruri acasă, locuiesc foarte departe de acest loc…
  • Aniela: Nu este nimic, dacă doriți ne vom ocupa noi de transportul produselor până la poarta casei, vă pot spune de asemenea la ce sumă se va ajunge…

După două ore în care am ales tot ce aveam nevoie pentru casă, după ce i-am spus ce dimensiuni trebuie să aibă fiecare produs, măsurasem de acasă, a rămas să le primesc în curând.

Nu vă pot spune ce fericită eram când la o săptămână după ce intrasem pentru prima dată în magazinul Diego, aveam deja întreaga casă decorată, iar soacra mea nu își găsea cuvintele, era cu adevărat uimită… sinceră să fiu și eu eram uimită… nu mă așteptam la un astfel de rezultat. Pentru că, încă o dată, am reușit să mă mândresc cu munca făcută și am simțit că și prințul meu este mândru de mine..”

Acest articol a fost scris pentru Proba 3 din Competiția SuperBlog spring 2016
One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes