Suveniruri cu suflet de vampir

(Tocmai ce ajunsesem pe aeroportul Otopeni şi aveam la dispoziţie cam o oră până la decolarea avionului, aşa că am decis să vizitez unul dintre magazinele despre care citisem recent pe internet şi să îi cumpăr nepotului meu, Dragoş, un mic suvenir care să îi amintească de ţara pe care o lăsase în urmă atunci când s-a stabilit cu părinţii în Italia. Aşa că mi-am lăsat iubitul, Alex, să stea lângă bagaje cât eu cumpăram ceva pentru copil şi ceva de mâncare pentru noi. Am găsit destul de repede frumosul magazin, era aproape imposibil să nu îl vezi, mai ales că era vorba de produse româneşti).

ArtCraft

  • ” ” ??: Dacă vrei ceva frumos cumpără-mă pe mine, promit să fiu cuminte şi să mănânc numai dulciuri şi mâncare ca orice copil cuminte, nu mă voi atinge de sânge.
  • EU (Oare cât timp a trecut? simt cum orele au trecut pe lângă mine şi nici nu le-am simţit, oare Alex nu mi-a simţit prezenţa, Doamne!! şi ce ciudat este îmbrăcat acest copil, parcă îmi aminteşte de cineva…): Care este numele tău micuţule? Şi unde îţi sunt părinţii?
  • ??: Numele meu este Vlăduţ, ca şi tine am 11 ani, părinţii mei au murit acum foarte mulţi ani şi de atunci încerc să găsesc un copil de vârsta ta care să se joace cu mine şi să mă iubească.
  • EU: 11 ani… dar eu am 21 (băieţelul mi-a spus să mă uit în geamul magazinului şi atunci m-am revăzut, chiar aveam 11 ani, oare ce se întâmplase cum era posibil asta?)… Dar tu unde locuieşti? Unde mănânci, nu îţi este frig? Un copil de 11 ani nu ar trebui să fie singur.
  • Vlăduţ: Spre fericirea mea cei de la Art and Craft mi-au oferit o locuinţă călduroasă şi îmi oferă mâncare, au grijă de mine, dar cu toate acestea vreau ceva mai mult… vreau pe cineva care să mă iubească, să aibă grijă de mine.
  • EU: Ai locuit mereu aici? De ce hainele tale arată aşa?
  • Vlăduţ: (Puţin trist): A fost o perioadă în care am locuit cu tatăl meu în Transilvania, dar după dispariţia acestuia eu am rămas singur, după 300 de ani deja vecinii au început să mă uite, asta până cei de la Art and Craft m-au descoperit şi au început să îmi promoveze povestea, în speranţa că voi descoperi un copil lângă care să trăiesc.
  • EU: 300 de ani? dar cum este posibil? eşti aşa de micuţ!
  • Vlăduţ: Eu sunt un vampir, urmaşul marelui Conte Dracula, tatăl meu a decis să mă protejeze aşa că a făcut o vrajă prin care să rămân mereu la vârsta de 11 ani.
  • Eu: vampir?!? (Deja teama îşi făcea simţită prezenţa, toate poveştile legate de suptul sângelui îmi treceau prin minte)…
  • Vlăduţ(Parcă citindu-mi gândurile): Stai liniştită, nu fac niciun rău, după ce am descoperit dulciurile am renunţat la a mai bea sânge. Prefer mai bine prunele în ciocolată…”
  • ??: Iubito, trezeste-te!! Ce s-a întâmplat?? O să pierdem avionul!!

(M-am trezit înapoi în aeroport, în faţa magazinului de suveniruri, copilaşul dispăruse, eu revenisem la normal, nu mai înţelegeam nimic… cum să visez în mijlocul aeroportului??)

  • Alex: Iubito, ce s-a întâmplat? Nu mă speria, spune ceva.
  • Eu: Era un copilaş’ aici… îmbrăcat ca un vampir… a..aa… zis că este fiul Contelui Dracula… că vrea un prieten… că mănâncă prune învelite în ciocolată, că nu îi place sângele… probabil crezi că am înnebunit…
  • Alex: … Nu ai visat, copilaşul este aici…
  • Eu: (de data asta chiar mă uitam ca tâmpita la el… numai aveam cuvinte)…. c…..ceee??

Atunci m-a întors spre vitrina magazinului cu suveniruri, am văzut imensul afiş care anunţa lansarea micuţului Vlăduţ, noul suvenir lansat de Art&Craft, un produs cu design modern şi contemporan. Nu îmi venea să cred, visele mele deveneau realitate, acel produs era unul cu totul şi cu totul special. Era un micuţ vampir căruia dacă îi ofereai o prună învelită în ciocolată îţi oferea un magnet cu una dintre atracţiile României, pe spatele acestuia se regăseau şi câteva informaţii despre aceasta, dar şi despre tradiţiile românești. Mai apoi dacă erai copil cuminte şi citeai informațiile  îţi oferea înapoi pruna. Era pur şi simplu cadoul perfect, nu mai vorbesc de faptul că puteai cumpăra de la ei şi prunele.

  • Eu: Cred că acesta este un produs perfect pentru Dragoş, îi va aminti de România şi îl va ajuta să înveţe şi principalele noastre atracţii. Această firmă chiar are foarte multă autenticitate atunci când vine vorba de crearea unor frumoase suveniruri.”
  • Alex: Desigur iubita mea… îngerul meu… ce te-a cucerit de ai rămas pe gânduri?
  • Eu(detest când se întâmplă asta, se pare că firul întâmplărilor s-a oprit din nou şi eu parcă mă trezisem dintr-un nou vis): Ce vrei să spui, vorbeam despre acest frumos… (Nu este posibil aşa ceva… Afişul dispăruse… micuţul vampir nu exista… în locul lui era un afiş care ne invita să creăm cel mai frumos suvenir în care să îmbinăm tradiţiile româneşti cu dorinţele tinerilor din ziua noastră)…
  • Alex: Îngeraşul meu cred că ai căzut pe gânduri, de o jumătate de oră te aştept să te întorci şi se pare că te-ai oprit în faţa acestei vitrine, dacă nu ne grăbim o să pierdem avionul, trebuie să mai luăm şi un cadou…
  • Eu: Este o poveste foarte lungă, ţi-o voi spune în avion, acum haide să luăm nişte prune în ciocolată şi să mergem.
  • Alex: prune în ce?
  • Eu: Îţi explic mai târziu, sunt sigură că au aşa ceva… (Am intrat în magazin şi am căutat prunele… măcar ceva era adevărat, aşa că i-am luat celui mic câteva dulciuri din gama Vlăduţ şi câteva mici suveniruri… Am plecat pentru că riscam să pierdem avionul însă mintea mea a rămas tot la micuţul suvenir ce s-ar potrivi de minune cu acest magazin… Mi-am promis însă ca la întoarcere să vorbesc cu cei de la magazin şi să le prezint ideea mea.)”

Magazinele Art&Craft pot fi găsite în unele dintre cele mai mari aeroporturi din ţara noastră şi sunt locul cel mai potrivit pentru cei care îşi doresc să ducă mai departe tradiţiile şi frumuseţile ţării noastre. Vorbim despre o echipă minunată care face tot posibilul să păstreze vii acele lucruri care ne amintesc că trăim într-o ţară frumoasă, cu oameni buni, o ţară care merită să fie preţuită şi iubită.

Puteţi cumpăra suveniruri atât din magazinele fizice cât şi de pe site-ul lor artandcraft.ro, puteţi găsi orice începând de la celebrele ie şi până la minunatele dulciuri, iar cine poate şti în viitor poate reuşesc să aducă şi un Conte Vlăduţ pentru cei mici, chiar dacă este doar unul din ciocolată amăruie.

Acest articol a fost scris pentru Proba numărul 2 din cadrul competiţiei SuperBlog Spring 2016.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes