Degustare de Vinuri Vinju Mare și Branza Delaco

De National Drink Wine Day am ales să iau parte la cea de a 4-a degustare organizată de Asociația Bloggerilor Olteni în parteneriat cu DictionarCulinar.ro. Pentru mine era vorba de cea de a doua degustare la care luam parte. De aceasta data degustarea a avut loc în Crama Restaurantului Rex, ce mod mai frumos de a petrece Ziua Vinului decât într-o cramă?

La această ediție vinurile au fost oferite de  Vinju Mare, iar ca de fiecare dată  acestea au fost asociate cu minunatele brânzeturi de la Delaco. Am început seara cu Minni Brie acompaniată de  Sauvignon Blanc. Seara ne-a oferit însă și multe surprize și pe parcursul ei aveam să învățăm cât de greu este să protejezi vița de vie împotriva dăunătorilor, dar și câte necazuri au trebuie să înfrunte viticultori pentru a crea vinurile pe care noi astăzi le bem. O simplă greșeală poate fi ireparabilă, vorbim de vinuri care numai pot fi vândute doar dintr-o simplă greșeală, lumea vinurilor este una foarte dură, în care Vinju Mare reușește să învingă prin minunatele vinuri,multe dintre ele fiind chiar medaliate la diverse concursuri.

Au urmat încă două asocieri Brie au Bleu și Tămâioasa Romănească, Emmentaler asociat cu Rose. Iar în sfârșit ajungem la asocierea care mi-a plăcut cel mai mult, este vorba de vinul Merlot și Cașcavalul Afumat, această combinație a fost cea care a reușit să îmi bucure cel mai mult papilele gustative.

Vorbim despre un vin care îți reamintește de fructele de pădure: de mure și zmeură, un vin păstrat pentru aproape 6 ani ale cărui arome îți trezesc amintiri, combinat cu un cașcaval afumat, o brânză la rândul ei puternică. Combinația dintre cele două creează o nouă aromă, una pe care ți-o vei aminti mereu, și care pe mine m-a cucerit.

Seara s-a terminat prin asocierea branzei Danish blue și Feteasca Neagră, din cauza unei mici erori brânza a fost mai puțină decât ne-ar fi trebuit, problema a fost însă rezolvată de Alin Sintimbrean de la Dicționar Culinar, acesta a creat un preparat care să se asocieze la perfecție cu Feteasca Neagră, iar rezultatul  fost unul spectaculos. Tot acesta a fost momentul în care am aflat că pentru a crea un minunat preparat cu brânză nu ai nevoie de foarte multe ingrediente ci de puțină imaginație, de asemenea am aflat că această combinație de brânză și vin merge cu o salată de morcovi și țelină, ambele fiind crude.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes