Istoria anvelopelor UltraGrip. Inovatie si performanta

Facand un calcul rapid, rezulta ca au trecut 46 de ani de la lansarea primei anvelope de iarna UltraGrip de catre Goodyear. In toata aceasta perioada, ingineri dedicati cu vasta experienta in domeniu, au completat seria de inovatii in lumea cauciucurilor auto, dezvoltand noi tehnologii. Cifrele ne arata ca peste 60 de milioane de pneuri din familia Goodyear au fost vandute de la lansarea primului produs! Este o cifra impresionanta, iar in ceea ce priveste noile anvelope UltraGrip Performance SUV Gen-1, compania se poate astepta la acelasi succes, gama fiind inca o data lider de performanta TÜV.

Seria UltraGrip Performance SUV Gen-1 a reusit sa surclaseze orice competitie in cadrul testelor TÜV6, obtinand un scor inalt pentru franarea pe carosabil umed, uscat, acoperit cu gheata si zapada.

     Rezultatele testului au demonstrat urmatoarele performante:

– ofera o distanta de franare cu 1,9 metri mai redusa pe carosabil umed (performanta mai buna cu 7%)

– permite o distanta de franare cu 2,3 metri mai scurta pe suprafete uscate (performanta mai buna cu 5%)

– asigura o performanta de franare cu 4% mai buna pe drumuri si sosele acoperite cu gheata;

– obtine o performanta de franare cu 2% mai buna pe drumurile alunecoase pline de zapada, ceea ce indica a doua cea mai buna performanta dintre toate modelele de cauciucuri testate.

Noul model UltraGrip Performance SUV Gen-1 de la Goodyear este disponibil pe piata cu incepere din mai 2016, regasindu-se pe 16 dimensiuni populare ce acopera 40% din parcul de autoturisme tip SUV.

Familia anvelopelor UltraGrip cuprinde modele performante pentru sezonul de iarna. Noi va recomandam, ca anvelope ideale pentru a asigura dotarea vehiculelor din clasa turisme, sa optati pentru cauciucuri Goodyear UG8 Performance ROF . Acestea sunt anvelope care beneficiaza de tehnologia RUNFLAT si asigura posibilitatea de a parcurge o distanta de 80 de kilometri, in cazul in care ati avut nesansa de a va confrunta cu o pana de cauciuc neasteptata. Modelele runflat sunt ideale in special pentru femeile aflate la volan, care nu se pricep sa schimbe roata si pot astfel sa ajunga in siguranta la cel mai apropiat atelier auto pentru a remedia problema ivita. Alte variante la fel de performante sunt liniile de anvelope UG2, UG9, UG8 sau UG PERF si UG-GW3 ROF.

In categoria UltraGrip sunt prezente si game all season, destinate echiparii de vehicule comerciale ca alternative la schimbarea a doua seturi de anvelope specializate, de iarna si de vara.  Va recomandam sa optati, in acest caz, pentru anvelope cargo Ultra Grip pe dimensiunea indicata de producator.

In concluzie, indiferent de tipul de vehicul pe patru roti condus, alegand sa montati un set complet de anvelope de iarna din gama UltraGrip de la Goodyear, va veti bucura de deplasari mai sigure, un randament kilometric excelent si performante de manevrabilite sporite pe zapada si gheata.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Action Codes